ענת דוידוב וניסים משעל שוחחו ב־103fm עם עו"ד טליה ששון, לשעבר בכירה בפרקליטות המדינה, על החוק שמטרתו להכשיר את מינויו של יושב ראש מפלגת ש"ס, אריה דרעי, לשר בממשלת נתניהו המסתמנת, והיא הודתה שכנראה "אין מנוס מהמלחמה" בין בג"ץ לממשלה המיועדת.
לדבריה: "בעיניי, זה חוק פסול מכל בחינה, מוסרית, משפטית. אם יש ממש בטענה שגם במצב המשפטי, החוקי היום, זה לא בהכרח שהפרשנות של החוק היא כמו של היועמ"שית לממשלה, זאת אומרת שמאסר פירושו גם מאסר על תנאי ולכן חלה חלקת הקלון על דרעי, אז אם ככה למה צריך לשנות את החוק?"
באשר לשאלה האם היה מצופה מהיועמ"שית להשמיע הודעה נחרצת יותר, השיבה: "אני חושבת שכן, יש סעיף מקביל של חוק יסוד הכנסת, הוא קובע עוד פעם חלקת קלון כלפי חברי כנסת. שם הוא קובע במפורש שרק מאסר בפועל, לא מאסר על תנאי, קובע את זה במפורש. זאת אומרת, הכנסת פה נתנה את דעתה כבר שהיא רוצה לעשות מדרגה אחת נוספת, יותר מחמירה לגבי מי שרוצה להתמנות לשר, זה הכנסת קבעה".
עוד הוסיפה: "אז אני חושבת שיש בזה הגיון, אני חושבת שהיה צריך לעשות את זה הפוך, היה צריך גם להכליל חברי כנסת באותו רף, אבל אם לא חברי כנסת אז לפחות שר. שר בממשלה קיבל מאסר על תנאי, זה ראוי שהוא יתמנה לשר?"
על סמכות בג"ץ, אמרה: "פה יש שאלה מאוד מורכבת - לגבי החוק, תבחין בין שני דברים, אחד זו עמדת בג"ץ לגבי החוק. שתיים, עמדת בג"ץ לגבי מינוי דרעי על בסיס החוק החדש, זה לא אותו הדבר, יש פה שוני משפטי שאתה צריך להבין אותו".
היא הדגישה: "לגבי החוק, שאלה ראשונה שבג"ץ יצטרך לדון בה, האם הוא נכנס לשאלה מבחינת חוקתיות חוק יסוד? כי זה חוק יסוד הממשלה שהכנסת תתקן. יש שאלה גדולה האם בג"ץ רואה עצמו מוסמך לבטל חוקי יסוד, זו שאלה. עכשיו, אם הוא יחליט שיש לו את הסמכות לתקן חוק או לפסול חוק יסוד אז הוא יכנס לעוביה של השאלה האם בנסיבות האלה מן הראוי לתקן".
לאחר מכן ציינה כי "לגבי דרעי עצמו, בואו נפריד את העניינים, דרעי עצמו רוצה להתמנות לשר, נגיד החוק כבר תוקן, לא חלה עליו לכאורה חלקת הקלון ונתניהו ממנה אותו לשר - יש עתירה לבג"ץ שאומרת 'תפסלו את המינוי הזה', למה תפסלו אותו? הרי החוק כבר תוקן לא חלה חלקת הקלון, כי לבג"ץ יש סמכות להגיד שזה חוסר סבירות קיצוני למנות אדם כזה לשר".
לבסוף, ביקשה להבהיר: "יש עוד נקודה שאני רוצה להדגיש שלא מדובר עליה כמעט בכלל, נושא הסניוריטי הוא בעיניי קו פרשת המים. הנושא של הסניוריטי הוא ההתערבות הישירה, הקבועה של פוליטיקאים בתוך בית המשפט העליון. הדבר הזה שובר את השיטה, הוא שובר אותה, יותר מההתגברות, יותר מהכול הוא שובר אותה ואני חושבת שאם זה יקרה, אנחנו עוד נראה את מה שלא ראינו פה אף פעם".
עריכה: נויה חסון