בימים אלה נפוץ ברחבי הרשתות החברתיות מאבק עיקש נגד החלטת הממשלה המתגבשת לקדם את פסקת ההתגברות, זאת בדמות שלטי חוצות שנתלו ברחובות על ידי עורכי דין מהמגזר הפרטי. עורכת הדין ברוריה לקנר, שותפה ומייסדת בן שחר, לקנר ושות', ונשיאת הפורום לשוויון וייצוג מגדרי בלשכת עורכי הדין, שוחחה עם אראל סג"ל ודוד ורטהיים, והביעה את מורת רוחה מפסקת ההתגברות.
"המהלכים הצפויים, המסתמנים, יפגעו קשות בעצמאות מערכת המשפט ויובילו לחוסר איזון קיצוני. אנחנו בעצם מתנגדים בעיקר לשלושה מהלכים שהם פסקת ההתגברות, הרצון להפוך את היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה למשרות אמון", אמרה, והדגישה כי הם גם מתנגדים לשינוי שיטת בחירות השופטים.
לדבריה, "אני יודעת שזה נשמע כמו סיסמאות מאחד משיעורי האזרחות, אבל לא. אנחנו חוששים מפגיעה ממשית בכל אחת ואחד מאיתנו", טענה, והוסיפה: "מה שמפחיד זה לא הקמפיין שלנו, אלא מה שהפוליטיקאים מבקשים לעצמם. בעצם לקבל החלטות מנהליות ולעשות הכול ללא גבולות. ללא בקרה".
לקנר המשיכה ואמרה כי אם פסקת ההתגברות תתממש, "לא תהיה לי כאישה הגנה מפני פוליטיקאים חסרי רסן, מזה אני חוששת". היא הבהירה כי הם ימשיכו עם המחאה עד אשר "כל אדם ואישה בישראל יידעו שפסקת ההתגברות משמעותה פגיעה אנושה בכל אחת ואחד מאיתנו".
לשיחה הצטרף עורך הדין דוד פורר, לשעבר בכיר בפרקליטות המדינה, והציג צד אחר של המתרס: "תסתכלו מה אמרו על בית המשפט העליון בשנות השמונים, שהוא מגן על זכויות האדם והוא המגדלור הערכי שלנו. באותה תקופה, כל בית משפט לא פסל חוקים וכל נשיאי בית המשפט העליון מונו על ידי פוליטיקאים. היום על בית המשפט העליון אומרים דברים פחות טובים, הוא לא בקונצנזוס, יש עליו ביקורת, משמאל, מימין. להגיד שמה שיש היום זה נפלא ואם יהיה מצב אחר זה איום ונורא זה חוטא למציאות, כי כשלא היו ביטול חוקים ופסקת התגברות, זו הייתה דעת העם".
בהמשך, הוסיף: "אני לא בעד פסקת ההתגברות, אני חושב שזו שגיאה פוליטית ועניינית לחוקק אותה בעת הזו, אני לא בעניין של מהלכים חוקתיים דרמטיים משמעותיים במעמד צד אחד. כל הדברים האלה צריכים להיעשות בהסכמה".
עריכה: מיכל קדוש