בן כספית ואריה אלדד

"בוודאי שאני נגד אפליה - זה דבר טריוויאלי"

ח"כ מיכל וולדיגר הגיבה לסערת תיקון חוק האפליה, וטענה: "הנקודה פה היא באיזון בין האפליה לחופש העיסוק - איפה עובר הגבול, כי לפעמים זה לא ברור"


חברי הכנסת מהציונות הדתית שמחה רוטמן ואורית סטרוק התבטאו היום בצורה שנויה במחלוקת ב'כאן ב', כאשר סטרוק טענה כי אסור לכפות על רופא לתת שירות אם זה נוגד את אמונתו הדתית. רוטמן טען כי לבעל בית מלון מותר יהיה לא לאחסן במלונו הומוסקסואלים. חברת הכנסת מיכל וולדיגר (הציונות הדתית) הגיבה לכך בשיחה עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm.

"אני לא צריכה לפרשן אותו (את רוטמן), הוא יודע לעשות את העבודה נהדר ולהסביר ולפרט ולנמק. אם אתם שואלים את דעתי, אז בוודאי שאני נגד אפליה, לא של דת, לא של מין, לא של גזע", הבהירה, והוסיפה: "אני נגד אפליה בכלל, ובוודאי לא בנושאים של רפואה ושירותים חיוניים".

"אני בטוחה שגם שמחה וגם אורית סטרוק חושבים בדיוק כמוני. הנקודה פה זה באמת האיזון בין חופש העיסוק, בין הדמוקרטיה, בין האפשרות לדבר על כל דבר, לבין אפליה - איפה עובר הגבול, ולפעמים הגבול הוא לא כל כך ברור", אמרה.

היא סיפרה כי "הדוגמה שאני שמעתי אותה, זה אותו בעל דפוס - אדם עם אג'נדה מאוד ברורה שהוא בעד מדינת כל אזרחיה ובעד נישואי תערובת ובעד כל מה שאתה לא רוצה, ופתאום בא בן אדם ואומר לו, 'אני רוצה שתדפיס לי עכשיו פלאייר - ארגון להב"ה לצורך העניין - של נגד נישואי תערובת ואנחנו עושים עכשיו הפגנה וכו''. הוא חייב, הוא לא חייב? אם יש עוד בתי דפוס באזור במחירים סבירים, האם צריך לאלץ את אותו בעל בית דפוס פרטי לגמרי, ולהדפיס את הפלאיירים האלה שהם נוגדים את השקפת עולמו או לא?"

איך משרטטים את הקו?
"אני חושבת שיש הבדל בין שירות ציבורי וכללי וזרוע ארוכה של המדינה, שבו ברור שאסור, זה כל כך ברור, זה כל כך טריוויאלי".

מלון פרטי?
"אני אישית חושבת שמלון לא יכול לסרב לדבר כזה. זאת לדעתי אמירה בעלמא, כי איך תוכיח? יש לי שני בנים. הם רוצים ללכת עכשיו לשכור מלון לטייל בגליל, הם לא דומים אחד לשני, הם לא נראים אחים - אז מישהו ישאל אותם אם הם להט"ב או לא? נו באמת. לא צריך לעורר פה מהומה על מאומה".

הוא (רוטמן) עדיין עומד על דעתו שבעל מלון אם הוא דתי, יכול לא להשכיר להם (להומוסקסואלים) את החדר.
"זו זכותו המלאה וזכותי לא להסכים עם הדברים הללו".

"אפליה, ברור שאסור שתהיה"

בהמשך היא הסבירה: "ברור לך שכל חוק שמגיע לחקיקה, אחר כך הוא עובר בוועדה ויושבים, מדייקים אותו ודנים בו, ואפשר על כל קוצו של יוד להתווכח על הנושא הזה. אני חושבת שבשורה התחתונה, אנחנו מסכימים במובן הזה, שאפליה, ברור שאסור שתהיה".

עוד אמרה: "כאשר מדובר בחופש העיסוק, צריך למצוא את המינון הנכון בין אפליה בוטה שהיא פשוט פסולה לחלוטין ואין מחלוקת עליה - לבין איפה המקום שבו יש חופש עיסוק וחופש הבעת דעה. אפשר למצוא את האיזון הנכון ואני לא חושבת ששם אנחנו ניכשל, נמצא את האיזון הנכון ומספיק להפחיד את כל הציבור. אנחנו נעשה דברים מצוינים למדינת ישראל".

בתגובה לדבריה של אורית סטרוק, אמרה: "היא גם כתבה הבהרה על הדברים שלה והסבירה שמדובר, לא במטופל, אלא בטיפול. היא דיברה לדוגמה על טיפול של נניח לצורך העניין המתת חסד. אם המועצה הדתית לא מאפשרת לו לעשות את הדבר, כן אני יכולה להבין שהוא יאמר, 'רגע, בזה אני לא יכול לטפל'".

עריכה: אמיתי דואק

25/12/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מיכל וולדיגר
מיכל וולדיגר  |  צילום: אוליבייר פיטוסי/פלאש90
Paris