בימים של לפני השבעת הממשלה,חילוקי הדעות הרבים בין דגל התורה לאגודת ישראל נמצאים על סף פיצוץ. האם שתי המפלגות יסכימו לחתום על מסמך משותף באשר לסוגיית הדיור, והאם יוסר הנוסח של השנייה בעניין תיקון רפורמת הטלפונים הכשרים?
יועץ התקשורת אבי גרינצייג הביא פרטים נוספים על המשבר בין שתי הסיעות: "המצב חריף עדין. זה נרגע קצת אתמול בערב, אחרי שיצחק גולדקנופף אמר שהוא לא הולך בסוף להיות חבר בקבינט. יש פה סיפור עומק וסיפור בפרונט, שהיה, כביכול חברותו בקבינט שנעשתה באופן לא מתואם, וכעסו לא על עצם זה שהוא קיבל תפקיד נוסף, כמו על עצם השותפות בקבינט, שזה תפקיד שיהדות התורה תמיד לא לקחה על עצמה".
"סיפור העומק הוא החתימה העצמאית, ולמרות שלפני הבחירות היה מתח לפני סגירת הרשימות, הייתה הבנה שאף אחת לא תעשה צעדים חד צדדיים", טען. "זה עדיין מעיב ברקע. בדגל התורה, נכון לאתמול, עדיין התעקשו לייצר לעצמם הסכם נפרד. בשביל שהם יוכלו לתת את גט הכריתות הזה, הם צריכים להוריד את אחוז החסימה מחדש כדי לוודא שאף אחת לא תיפול. אם יצליחו בקדנציה הזו להעביר את אחוז החסימה, ויכול להיות שזו תהיה דרישה רשמית של דגל התורה כעת, אז כנראה שזה ילך לריצה נפרדת גם בעתיד".
בהמשך, התייחס גרינצייג לסוגיית ביטול הרפורמה לשדרוג רשת הסלולר בישראל, ואמר: "נשמע לי שיש פה אחוז מסוים של פייק ניוז. לא ראיתי דרישה כזו ביהדות התורה ואני לא חושב גם שזה הדגש שלהם. מה שהם רצו לבטל זה את החקיקה הקשורה לוועדת הרבנים, אבל לא נראה לי שיהדות התורה דורשת מעבר לזה, ובוודאי לא נראה לי שנתניהו ייתן להם לבטל את ההתקדמות הטכנולוגית".
בנוסף, שיתף: "ההסכמים של יהדות התורה וש"ס די חופפים. ביטול רפורמת הכשרות מבחינתם היה נושא חשוב, גם בחירת רבנים, הדברים האלה היו יותר מהותיים, דברים שהממשלה האחרונה כמובן העבירה".
עריכה: ירדן חדד