על פי סעיפי ההסכם הקואליציוני בין הליכוד לעוצמה יהודית, אופי משטרת ישראל עתיד להשתנות באופן רחב היקף, לרבות הניתוק האפשרי של מג"ב ממנה, והכפפתה לשר לביטחון לאומי. ניצב בדימוס דוד צור, לשעבר מפקד מג"ב ומפקד מחוז תל אביב במשטרה, התייחס לדברים.
"המשמעויות של הדבר הזה, זה בעצם החלשה של שני הגופים (מג"ב ומשטרה), אלא אם בונים את זה נכון. הדרך שבה זה בוצע, שלא סופרים את המפכ"ל, בכלל לא מתייעצים איתו, לא סופרים את מפקד מג"ב וגם לא את הרמטכ"ל, וגם השב"כ - יש לזה השלכות מאוד משמעותיות", אמר צור.
הוא המשיך, וטען: "זאת אומרת, ביטול כל הדרג המקצועי בדרך להחלטה כזאת, זה דבר שהוא גם בעייתי מאוד כי יעשו את זה עקום, אם יעשו את זה - וגם כי זה מעביר איזשהו מסר שבעצם 'לא סומכים עליכם, אנחנו לא רואים אתכם ממטר, דעתכם לא חשובה'".
לדבריו, "נוצר מצב שבעצם אנשים יוצאים ומביעים ברגע האחרון, אם בכלל מספיקים, להביע את עמדתם, אחרי שכבר התקבלה החלטה כזאת, ואחרי זה מתייגים אותם כבר בתוויות פוליטיות, כמו שראינו שקרה עם הרמטכ"ל".
עוד אמר: "בנושא המהותי, זה מצב כאוטי. באותה טריטוריה שיש בה מח"ט, לצורך העניין, או מפקד מרחב, באזור של קו ירוק - הטריטוריה היא באחריות פיקודית ברורה. כשאתה מכניס לתוך אותה טריטוריה מספר כוחות שפועלים באופן עצמאי, ללא שום כפיפות לאותו מפקד טריטוריאלי, אתה מייצר מצב של כאוס".
לטענתו, "מהניסיון המבצעי שלי, אין דאטה שהדבר הזה לא ייגמר בסופו של דבר, או בדו"צ (ירי דו צדדי) או באירועים כאוטיים בין המפקדים. רמת התיאום שתידרש בין כל הכוחות האלה על אותה פיסת טריטוריה, זה דבר שהוא בלתי הגיוני בעליל. אם רוצים לעשות מהלך, שהוא מהלך של הכפפה ושל שינוי סדרי עולם, חייבים לעשות את זה בעבודת מטה מסודרת עם הדרג המקצועי, אבל כנראה שאין כוונה בכלל להתחשב בדעתם או עמדתם".
לקראת סיום השיחה, המשיך להביע חשש לגבי הסעיף המדובר, ואמר: "שאלתי במג"ב וגם במשטרה אם נעשתה איזו עבודה בעניין הזה, אף אחד לא ידע מזה. הסעיף לא מנוסח ש'ייבחן הנושא', אלא יש החלטה שתוך 90 יום זה קורה, והשר לביטחון לאומי אמור להביא את זה להחלטת ממשלה".