בבליץ ריאיונות שערך אמש (ש') נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק, טען כי הרפורמה של השר יריב לוין במערכת המשפט תהפוך את המדינה, לדבריו, ל"דמוקרטיה פולנית, הונגרית, טורקית", ותהווה סכנה לדמוקרטיה הישראלית. פרופ' עודד מודריק, סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב בדימוס ופרופ' באוניברסיטת אריאל, שוחח עם בן כספית וינון מגל והתייחס לדברים.
"באופן כללי אני חושב שיש רעיונות טובים, שיש צריך דברים מסוימים שצריך לתקן, לשפר, להטיב, יש אולי רכיב אחד שאני חולק עליו באופן מלא, אבל אני בשום אופן לא רואה בזה קץ הדמוקרטיה או איום עליה", טען. "במיוחד אם ועדת החוקה תעשה עבודה טובה, תשייף את הדבר הגולמי הזה ותהפוך אותו למוצר טוב. ההסתייגות שלי היא מהגדרת מעמד היועץ המשפטי, אני חושב שזו תפיסה מושגית לא נכונה. יועץ משפטי זקוק מאוד לאמון "לקוחותיו" , הגדרת היועץ המשפט כיועץ גרידא היא לא נכונה. מי שצריך לומר לממשלה, לא רק לייעץ לה, מהו החוק ומהו משמעויותיו, זה הוא".
בהמשך, הדגיש: "מאוד לא מסכים עם זה שכל השרים בוחרים יועצים כלבלבים שתכליתם לשרת מטרות מושחתות. היועץ המשפטי צריך לזכות באמון השר, גם היום יש השפעה קריטית לעמדת השר לגבי זהות היועץ המשפטי, זה לא חשוב שרובם חשבו שהם בוחרים באיש אמון ובסופו של דבר, כי הוא אדם ישר, הוא העמיד את עצמו בסתירה לרצונות. נכון לצמצם את עילת הסבירות ולהוציא החוצה את העניינים שאינם משקפים שאלת משפט אלא שאלה ערכית. זו תפיסת העולם הערכית של הממשלה, של הנבחרים, ואני לא חושב שיש איזו עדיפות בכך. באשר לפגיעה בזכויות אדם, מעולם לא היה ולא יהיה".
בסיום דבריו, התייחס סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב בדימוס פרופ' עודד מודריק לסוגיית שינוי בחירת השופטים, והבהיר: "השינוי לכשעצמו, אני חושב שהוא מבורך". על נשיא העליון לשעבר ברק, אמר: "עושים לו עוול הרבה פעמים. מלבד היותו משפטן גאון הוא יהודי, ציוני ואוהב אדם. יש לי חילוקי דעות עם השקפתו בעניין, הוא מורי ואולי גם רבי באוניברסיטה, אך כמורה הוא לימד אותנו שאפשר גם לחלוק עליו. גם אמירתו על כיתת היורים, זה לא לטעמי".
עריכה: מיכל קדוש