דניאלי זוננפלד ז"ל נהרגה בתאונת דרכים טראגית בערב חג פורים בשנת 2015, והשאירה אחריה ספר שירים אותו כתבה מאז שהייתה בת שמונה. בימים אלה אומנים רבים לוקחים חלק בהלחנת השירים שלה והוצאתם לאור באלבום שלם. יונתן רזאל, החובק בימים אלו את השיר 'תשירי' שכתבה זוננפלד ז"ל, שיתף את איריס קול על הפרויקט המרגש.
"אני אתמקד במה שעולה מהשירים שלה, מהטקסטים שלה", אמר רזאל בפתח השיחה, והוסיף: "זה לא רק אני, זה קבוצה של אמנים שהלחינו שירים שהיא השאירה, שכל אחד מהם מגלה עולם של נשמה מאוד מיוחדת, היא מתבוננת על העולם בצורה ייחודית, מאוד עמוקה, מאוד מקבלת, מאוד אוהבת, מאוד מעודדת, משהו כזה שישר תופס אותך ולופת אותך. גם בחיים שלה בפועל היא הייתה נערה שמגויסת לגמרי לעזור לאחרים, להציל, לדאוג, זה בדמות ההורים שלה, היא באה מבית כזה, אבל באמת זה עומד בפני עצמו".
באשר לשיר 'תשירי', אותו כתבה זוננפלד ז"ל, העלתה קול רעיון כי ייתכן ומדובר במעין צוואה, זאת בעקבות כך שנשים לא רשאיות לשיר מול קהל מעורב. רזאל הסביר כי "מה שמדהים זה שאני חושב שבטוב, ובשלם, זה שיחה עמוקה שנובעת מהרבה אור וטוב. אם בא זמר חרדי, איך שתרצו להגדיר אותי חרדי, ושר שיר כזה, בוחר בהוראת רבותיי לעשות קליפ על נערת רחוב כזאת שיוצאת אל העולם ושרה. אני אומר, בוא נישאר בשלם. איך אומרים? בוא נהיה בטוב".
"אפשר לפתוח את זה ואולי לפתור את זה, אבל אני חושב ששוב, אם נגיד על זה מילה, הלוואי שנזכה כל אחד להבין באמת ששני הצדדים באים מאיזושהי תפיסה עמוקה של טוב, והיא שונה אחד מהשני, וזה לא נובע חס ושלום מאיזשהו סוג של שום דבר לא טוב. זה תפיסה עמוקה של מה זה טוב, ומה זה יופי", הדגיש.
עוד הודה כי "באמת אני חושב שהמזור, התרופה לכל מה שקורה פה, זה זה שאנחנו נבין אחד את השני, ונבין שיש תפיסות עולם שונות, ואפשר לחיות אחד עם השני. התפיסה של כל אישה זה סוגיה מאוד עדינה ומורכבת, ואני לא חושב שזה הפלטפורמה. לכן אני דווקא אומר, בוא נתרכז רגע בטוב, הטוב הוא שבחרתי להוציא שיר כזה, שהוא לכאורה קצת, תקראי לזה, משהו בולט מאוד בדת שאני חי בה. להוציא שיר שנקרא 'תשירי', 'צאי אל הרחוב עם הפצעים הפתוחים'".
"בכל זאת בחרתי לעשות את זה, כי באמת אף על פי שהעניין של שירה מול גברים הוא לא סוגיה הלכתית", טען, "אבל לגבי הביטוי של הנפש, והביטוי של אמנות, והביטוי של כאב, וזה חס ושלום זה המקום לפרוץ, להביע, וגם כל המושגים של יופי, ושל אמת, ושל אסתטיקה, זה דברים שאני דבוק בהם ואוהב אותם".
לאור אמירותיו ציינה קול כי "היא אומרת שהפצעים והפגמים שלנו, הם אלה שהופכים את העולם לשלם, לא מושלם". רזאל הסכים עם דבריה, וחידד: "יש לזה המון רבדים, אפשר לדבר על זה. קודם כל, להגיד למישהו שהיופי שלך זה הצרידות שלך, והיופי שלך זה הזיוף שלך, וזה האומנות שלך, וצאי לרחוב עם זה, אל תחביאי את זה מאחורי כיסויים, זה כל כך מופלא בעיניי. להגיד למישהי 'למרות הזיופים את צריכה לשיר, לצאת מזה, לשיר, בקול, את לא חייבת, תנסי לחייך'. זה לא בושה".
"זה נורא עדין ועמוק - באמת מוסר השכל. שם אני נמצא, דווקא באמת אני בחרתי, כמו שאני אומר שוב, להיות במקום הזה שאני אומר: 'תשירי, וצאי לרחוב עם הפצעים הכי פתוחים, ותנסי להיות במקום הזה שהוא מקום שמדבר על אמנות, מדבר על ביטוי אישי, של נפש'. שבזה וודאי, כולנו בני אדם וכולנו מסכימים", סיכם.
עריכה: שני רומנו