יותר ממאה אלף ישראלים יצאו אמש (ש') לרחובות תל אביב והפגינו נגד השינויים הצפויים במערכת המשפט שהציג השר יריב לוין, לצידם, היו גם מפגינים שמחו גם בבאר שבע, ירושלים, הרצליה ונס ציונה. חברת הכנסת נעמה לזימי הגיבה לדברים, ותקפה את סעיפי הרפורמה.
"למי שנדמה לו שיש פה קרב בין המחוקק לשופט - אתם טועים טעות מרה", הדגישה, וציינה: "שני הצדדים יישארו כמו שצריך, גם אנחנו המחוקקים וגם השופטים, מי שייפגע פה אנושות - זה הציבור והעתיד של הילדים שלנו, אז אם כל הכבוד לפינג פונג הפילוסופי שאולי אתה רוצה לעשות פה, אני צריכה להגיד את הדברים על דיוקם".
"הימין הסהרורי על מלא מלא מלא בשלטון, החליט לקחת איתו מדינה שלמה כבת ערובה", הצהירה, "אתמול היה מפגן מרשים של ציבור שהתעורר ואמר 'עם כל הכבוד, הבחירות הוכרעו ויש ממשלה אבל זה לא נותן לאף אחד את הזכות למחוק את המדינה הזאת ולרמוס את הדמוקרטיה'".
חברת הכנסת מטעם העבודה נשאלה לאן המחאה צריכה ללכת על מנת להשפיע במתחרש. "קודם כל אני אקטיביסטית, ככה שאני מבינה שמחאה היא ליבת הדמוקרטיה והיא גם מה שמייצר שינוי", הבהירה, והוסיפה: "אני מאמינה במצרף של הדברים, זה אומר שיש את הפרלמנט, אנחנו צריכים להילחם כמו אריות על כל דבר שעולה ולא לתת לשום דבר לעבור כאילו כלום. דבר שני, יש את החברה האזרחית וכמובן יש את כל הגופים הנוספים שמוסיפים לדבר הזה. כששני נגידי בנק ישראל לשעבר מתריעים מפני החלשת הדמוקרטיה בהשפעות הכלכליות, וכמובן שזה דבר מאוד דרמטי וצריך להתייחס אליו - אני רואה את זה כסך החלקים".
ינון מגל טען: "מה את מצפה מהפגנה של 100 אלף איש?". בתגובה, אמרה: "אני לא מצפה שראש ממשלה יחליט למחוק חצי עם ולהגיד שהוא לא נספר בעיניו בכלל, זו חרפה. דבר שני, כשאני פותחת סקר בבוקר ואני רואה שמרבית הציבור, 66 אחוזים, רוצים בכלל שיעסקו ביוקר המחיה, אל תבלבלו לנו בשכל על רוב ומי בחר ומי לא. אתם עוסקים בשררה וכוח ובביצור המקום שלכם כדי ששום דבר לא יוכל לגעת בכם ולא בחיים עצמם ולא בציבור. אם הייתם רוצים לסייע לציבור המוחלש במערכת המשפט, אין דבר וחצי דבר במה שיריב לוין הביא, שקשור לזה".
בתגובה, אמר ינון: "חברת הכנסת לזימי, המפלגה שלך נכנסת היום לתוך מונית ועוד יש מקום לכלב לשים מאחורה. אתם ארבעה אנשים. את מי את מייצגת? אתם מיעוט בטל בשישים. לא רלוונטי". לבסוף, סיכמה: "אין בעיה שיש הכרעת רוב ויש ממשלה, יש בעיה כשפוגעים בזכויות חוקתיות של אומה, בתפיסה של מדינה ואיך היא צריכה להיות".
עריכה: נויה חסון