איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"אנחנו לא מפסיקים להשקיע בישראל, להיפך"

טל ברנוח, שותף מנהל בקרן דיספרטיב AI, הגיב לחשש מהרפורמה המשפטית, והסביר: "כל מה שאנחנו אומרים זה לא פוליטי, ולא מעניין אותנו ימין או שמאל"


טל ברנוח, שותף מנהל בקרן דיסרפטיב AI, שוחח עם ליאת רון ואריה מליניאק ב־103fm על החשש של החברה שלו מהרפורמה המשפטית המסתמנת.

"אנחנו לא מפסיקים להשקיע בישראל, להיפך, אנחנו רוצים להגדיל את ההשקעות שלנו בישראל. אנחנו מודאגים מאוד כרגע. בכלכלה צריך יציבות, ודאות, כרגע יש מצב שיכולה להיות אי וודאות מאוד גדולה בגלל הרפורמה", אמר ברנוח.

עוד סיפר: "תשעים אחוז מהכסף לקרנות הון סיכון בישראל מגיע מחו"ל, ממשקיעים זרים. אני פוגש את המשקיעים האלה, והם מאוד מודאגים מזה שתהיה פה רשות אחת בלי איזונים ובלמים, שברצותה יכולה לקבל איזו החלטה שהיא רוצה, בלי יכולת התערבות של בית משפט. גם על נושא מיסוי של חברות, מיסוי של קרנות, קניין רוחני גם על קשת שלמה של נושאים שיכולים לפגוע חזק מאוד בתעשיית ההייטק".

הודיע: "כל מה שאנחנו אומרים, זה לא פוליטי, ולא מעניין אותנו ימין או שמאל, אנחנו רוצים וודאות, אנחנו רוצים שתהיה פה אפשרות למשקיעים הזרים להמשיך להשקיע. כשמשקיע זר אומר לי: 'אני לא בטוח שאני מוכן להעביר את הכסף לישראל' - זה מאוד מדאיג אותי".

בהמשך, הסביר: "לא אנחנו החלטנו, ההחלטה היא של המשקיעים הזרים שמודאגים. המשקיעים שלנו הם אלה שמעבירים את הכסף לחשבונות בנק, ומחשבונות אלו אנחנו משקיעים בסטרטאפים. ככה כל תעשיית ההייטק בעולם עובדת. כשהמשקיעים אומרים: 'אנחנו רוצים להעביר את הכסף שלנו לבנק זר' - זה אומר שאנחנו נצטרך להעביר חלק מהכספים האלה לבנקים זרים ולא לבנק ישראלי. אנחנו לא באים, חס וחלילה, להעניש פה אף אחד. ההייטק זה בבת עיננו, זה כל חיינו, זה כל מה שאנחנו רוצים, נושמים ועושים. אנחנו רק מביעים את הדאגה של המשקיעים שלנו, הם אלה שיחליטו איפה ישימו את הכסף. אין לי שום אינטרס כזה, אבל גם אין לי שליטה על זה".

אתה מצפה שעוד קרנות ילכו אחריכם?
"אני חושב שזה הכיוון. אני לא מצפה, אבל שומע מהחברים שלי לתעשייה שזה הכיוון".

לבסוף, סיכם: "אפשר על הכול להגיד: 'זה בסדר, הם מתבכיינים, הכול טוב, אין שום בעיה, בוא נעצים את העיניים'. זה טיעונים לא רציניים. מי שלא מבין את גודל האירוע, כדאי לו שיקשיב טוב טוב גם למנהלי הקרנות, וגם לחברות. הדרמה פה היא הרבה יותר גדולה ממה שהם מנסים להגיד, ואני מבין אותם, אבל הם יהיו חייבים אם הם רוצים באמת שההייטק לא ייפגע, ושהקטר הזה ימשיך לנוע קדימה ולמשוך את כל התעשייה הזאת קדימה, הם יהיו חייבים להקשיב ולעשות שינויים".

 

עריכה: ירדן חדד

26/01/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מחאת ההייטק. למצולמים אין קשר לנאמר
מחאת ההייטק. למצולמים אין קשר לנאמר  |  צילום: תומר נויברג/פלאש90
Paris