אודי סגל וענת דוידוב

בורסה בצל הרפורמה המשפטית

13207

אלדד תמיר, מנכ"ל 'תמיר פישמן', עדכן על ירידת המדדים בשוק כתוצאה מהרפורמה המשפטית וטען: "הפחד עובד באופן פנטסטי"


הכלכלה הישראלית מתחילה להיות מושפעת מהטענות על הרפורמה המשפטית המתוכננת, וניתן לראות ירידות שערים, בין היתר במדד תל אביב 35, מדד תל אביב 125 ובמניות הבנקים. מנכ"ל 'תמיר פישמן' אלדד תמיר הגיב לנתונים המדאיגים שוחח על כך עם ענת דוידוב וגדעון אוקו ב־103fm.

תמיר הסביר כי אין צורך בהכרח בשינויים מעשיים, אלא רק בהרגשות של אנשים כדי לגרום לשינוי בכלכלה. "מה שעשוי לקרות או עלול לקרות, זה בעצם שאנשים יגידו 'אוקיי, אני קונה דולרים'. ברגע שקונים דולרים המטבע (שקל) מאוד מאוד נחלש, ואז אנחנו עשויים להיכנס למצב שדומה למה שקרה באנגליה, זה אומר שהמטבע ממש ממש מתרסק. כשהמטבע מתרסק יש לזה משמעויות של אינפלציה, בנק ישראל צריך להתערב. ראינו את זה קורה בדיוק אותו דבר בטורקיה, בהונגריה. זה החלק המסוכן באמת בכלכלה הישראלית", טען.

"כלכלה, בסופו של דבר זה תחושות ורגשות שנפגשות עם מתמטיקה, ולכן לומדים את זה במדעי החברה, כלומר לא צריך לשנות את שיטת המשטר, ולא צריך לפרש האם יש שינוי טוטלי בשיטת המשטר", אמר תמיר, והוסיף: "מספיק שאנשים יחשבו שזה המצב, על מנת שנוכל להיכנס לסחרור שלדעתי יגרום לממשלה לעצור רגע. בסופו של דבר כשאנשים קמים כל בוקר ורואים את הכסף שלהם יורד, ורואים את הביטחון הכלכלי שלהם יורד, לזה יש יותר כוח מהרבה מאוד דברים אחרים, ואנחנו לא רחוקים משם".

עוד טען: "מבחינתי ככלכלן, באה ממשלה ועשתה בבת אחת, בוא נקרא לזה, כמה וכמה צעדים שמראים להרבה מאוד כלכלנים ואנשי כספים, שיש פה סכנה למשטר הדמוקרטי. בוא ניקח את אותו מנהל השקעות משווייץ שיש לו כספים פה בבורסה, והוא אומר לעצמו 'מה אני צריך להיות בישראל כרגע, מה, מגדלים שם משהו מיוחד? לא' אז הוא מוכר ובורח".

המשיך והסביר: "מה שאני מנסה להגיד, שאנשים מנהלים סיכונים, גם אנשים וגם מוסדות מנהלים סיכונים. ניהול הסיכונים, במקרה הזה מאוד הגיוני, הוא לברוח מהשקל, כלומר זה הדבר הנכון לעשות כשאתה מנהל סיכונים, בלי קשר לדעה פוליטית כזאת או אחרת, וזו הסכנה האמיתית, שניכנס פה לסיפור, כי אז קשה מאוד לעצור אותו".

30/01/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ענת דוידוב וגדעון אוקו
ענת דוידוב וגדעון אוקו  |  צילום: 103fm
Paris