"אתם מאבדים את זה ! זה בול מה שאסור לומר עכשיו ! שני מחבלים יהודים(אברושמי/עמיר) הבהירו שרצחו בגלל תחושת הרוח הגבית! אתם השתגעתם?! כרגע כל מי שמתנגד לשינויים צריך לצאת לרחובות באלפיו וכחוק. אנחנו רחוקים מסוף הדמוקרטיה ומצורך לומר אמירות סוף העולם! תרגיעו ומהר, לפני שמשהו יירצח!" כך כתב דביר קריב, לשעבר איש בחטיבה היהודית בשב"כ, בחשבון הטוויטר שלו, זאת בתגובה לדבריו של עורך הדין הבכיר דוד חודק, שתקף במילים קשות את הרפורמה במשפט וטען כי לא יהסס לפתוח באש חיה במידה והמדינה תהפוך לדיקטטורה. בשיחה עם בן כספית וינון מגל, הבהיר קריב את עמדותיו.
"הדברים שאמר עו"ד חודק אמר חמורים מאוד מאוד מאוד", הכריז קריב. "הם באים ברצף של התבטאויות מאוד מסוכנות, חמורות, של אנשים מאוד חשובים שאוהבים את המדינה, אנשים שבעצם קוראים למרי אזרחי. הם מדברים על מרי אזרחים לא אלים אבל אין דבר כזה מרי אזרחי לא אלים. אפשר לשאול את יגאל עמיר למה מוביל מרי אזרחי לא אלים. אלימות בסוף נוצרת. כדי למנוע את האלימות הזו אנשי מחנה ואנשים מרכזיים במחנה חייבים לשמור על גבולות גזרה, לא לקרוא למלחמת אחים, לא לקרוא למרי אזרחים".
עוד הבהיר כי "אין דבר כזה במודיעין מאה אחוזים, שירות הביטחון הכללי לא יכול לספק 100 אחוזי מודיעין כדי למנוע פיגוע או אלימות אידיאולוגית קשה בישראל. גם אין באבטחה מאה אחוז, תשאלו את החטיבה לאבטחה אישים, הם יספרו לכם שב־4 בנובמבר 1995 גילנו שאין מאה אחוז באבטחה. יש את היכולת להוריד את גובה הלהבות. זה בדיוק מה שחודק לא עושה, הוא שופך דלק למדורה. שני מחבלים יהודים אמרו שני דברים מאוד מפורשים, יונה אברושמי ויגאל עמיר, אברושמי אמר בחקירה 'אני זרקתי את הרימון, אבל מי שהוציא את הניצרה זה המחנה ששלח אותי', זה מה שהוא אומר בחקירה, הייתה לו רוח גבית. יגאל עמיר אומר את אותו דבר בחקירה - 'אני רצחתי את רבין, מי שלחץ על ההדק זה המחנה ששלח אותי'".
"מחנה הימין לא שלח את עמיר חס ושלום, אבל זה מה שהוא הרגיש", חידד, "מה קורה עם האמירות כאלה מסוכנות? אנשים עלולים להרגיש רוח גבית ולעשות מעשה. את הדבר הזה צריך לגנות. מה שאומר עו"ד חודק 'אם תהיה פה דיקטטורה, אם השלטון', אבל אנחנו לא שם, הדמוקרטיה שלנו חזקה".
לאור התבטאויותיו של עו"ד דוד חודק תהה כספית אולי הוא מרגיש בטוח כיוון שמהשמאל לא קמו רוצחים בשנים האחרונות. קריב הודה: "אני לא אוהב את זה כי אנחנו שוכחים דבר פשוט - מה שקורה בשטח זה רק מה שאנחנו יודעים. שירות הביטחון הכללי מנע, היו ניסיונות משמאל קיצוני לפגוע באישים בישראל. זה ששב"כ סיכל או משהו לא קרה לא אומר שאנשים לא חשבו, ניסו או תכננו".
"רוב הפיגועים מסוכלים על ידי השב"כ, נכון, ב-4 בנובמבר 95' שב"כ עשה את הפאשלה הכי גדולה שהייתה מקום המדינה ולא הצליח לסכל פעילות של ימין קיצוני ונרצח ראש ממשלה, זה לא אומר שאין שמאלנים קיצוניים בישראל, יש והם אפילו מדברים על פעילות כזו", אמר, "אין סימטריה, יש הרבה יותר אלימות אידיאולוגית ממחנה הימין הקיצוני מאשר מהשמאל הקיצוני, אבל יש בשמאל הקיצוני אנשים קיצוניים מאוד שחושבים על מעשים קיצוניים בישראל. אני חושב שהשב"כ צריך להתערב במובן של להשפיע בדרכים שיש לו לזה שירגיעו את הרוחות בישראל. אני חושב שמה שחשוב זה כל מובילי הדעה וכל ראשי המחנה".
בנוסף, הדגיש קריב כי "ראשי המחנה משפיעים על רוח גבית של מפגע פוטנציאלי. כשנתניהו למשל לא מגנה את ספורטה ששולחת כדורים, את רמי בן יהודה, כשמנהיג רוצה שהמחנה שלו יחזור לשורות הוא דופק על השולחן, אומר דברים נחרצים, שניה אחרי שזה קורה. כשאיתמר בן גביר במוצ"ש מדבר כנגד היועמ"שית ודברים מתלהמים ואחרי שעתיים יש אלימות ותוקפים תקשורת בנווה יעקב. מה שקרה במוצ"ש האחרון, זה הוכיח את עצמו כשיש אלימות מילולית של מנהיגים זה משפיע על מחנה. במוצ"ש האחרון גנץ הותקף ואם לא היו שם שוטרים אני לא יודע איך זה היה נגמר בנווה יעקב".
"זה בגלל שרצחו שם שבעה אנשים", התרעם מגל, וקריב טען מנגד: "זה גם וגם. כשרוצחים 7 אנשים וכולנו נחרדים, ראשי מחנה צריכים להרגיע את הרוחות. מה שעכשיו היה צריך לעשות יאיר גולן, אהוד ברק ועו"ד חודק זה להרגיע את המחנה, להגיד 'יש לנו דמוקרטיה חזקה, תצאו להפגנות'. בהפגנות האלה אני מחזק את הדמוקרטיה והדמוקרטיה הישראלית היא דמוקרטיה חזקה. מובילי דעה במחנה, כשהם עושים משהו, הם חייבים להבין שיש לו השלכות. כשאתה עושה ואתה עושה מהלכים חשוב שתבין - מה שאתה צריך לחשוב זה איך אתה משפיע לטובה. זה לא סתם. אדם קיצוני שרואה שמוביל דעה לוקח תמונה של ראש ממשלה, ויש עוד דוגמאות, מובילי דעה חייבים להבין - הם אחראים על גובה הלהבות. קריקטורות יכולות להפוך לכדורים".
לסיום, הביע קריב את דעתו בגין ההתנהלות מול עו"ד חודק לאחר שאמר את דבריו: "הוא אמור להיות מזומן לשיחה פורמלית לא פורמלית עם איש שב"כ. הוא צריך להיות בשיחת הבהרה שמסבירה את גבולות הגזרה, שאנחנו מדינה דמוקרטית, שיש בה חוק, שלא קוראים לאלימות דמוקרטית".
עריכה: שני רומנו