היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה העבירה את חוות דעתה על הרפורמה המשפטית של השר הנכנס יריב לוין וטענה לניגוד עניינים בנוגע למשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. ראשי הקואליציה יצאו נגד דבריה, והוציאו הצהרה משותפת בנושא. ניסים משעל דן על כך ב־103fm עם ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי, אשר פרש את משנתו בנושא.
תחילה התייחס ח"כ דנון להתבטאויות מהצד שנגד הרפורמה המשפטית, זאת בצל שיחתו של משעל עם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט: "הדברים חמורים. אני רוצה להזכיר למר אולמרט שהוא החליט לפנות אלפי אנשים מבתיהם, לעקור אותם, להוציא יהודים מקבריהם בגוש קטיף, אף אחד לא קרא למרי אזרחי ולהרים נשק יהודי על יהודי".
על הידיעה כי היועצת המשפטית לממשלה נמצאת ברמת האיום הכי גבוהה, הבהיר: "כמובן שהדבר הזה הוא מצער, יש מערכות שונות ששוקלות את הדברים. אנחנו רואים את להט השיח, הוא לשני הכיוונים. אני יצאתי חוצץ עוד בתחילת הכנסת, בתוך הכנסת אמרתי 'תירגעו', אמרתי לחברי מימין שקראו לעצור חברי כנסת מהאופוזיציה ולחברי השמאל שדיברו על מרי אזרחי. זה לא מצב שאנחנו רוצים להיות בו, צריך לראות איך אנחנו מקפידים על השיח, לא כמו אולמרט, ברק, או חבורה ארוכה של מרואיינים שזורקים כל היום גפרורים למדורה כדי לחמם את השיח".
"לגיטימי שיהיו אנשים שיחלקו על הרפורמה, אפשר לדבר על זה, על הדרך, ההידברות, הכול לגיטימי, אבל לא אפשר להגיד 'אל תדברו על הנושאים האלו'. אין שום דבר קדוש היום מבחינת החוקה במדינת ישראל והחקיקה. לכן אני חושב שהניסיון לייצר דה־לגיטימציה לכל מהלך הוא טעות. תראה מה קורה עכשיו, בא נשיא המדינה, הגיש הצעה למתווה הידברות ולפני שהסתכלו על תוכן ההצעה ישר פסלו אותה. אין פה רצון אמיתי להידברות", הדגיש.
לאור אמירותיו ביקש משעל לציין כי שר המשפטים אמר שהוא לא מוכן להקפיא את החקיקה בזמן המשא ומתן. ח"כ דנון חידד: "אני יכול להגיד לך שהנושא הזה של הידברות הוא נושא חשוב, אבל אני לא מזהה בצד השני רצון להידברות וזה מצער אותי. אני כן חושב שבהידברות נסכים על חלק מהדברים, אולי אפילו על רוב הדברים, ויהיו חלקים שלא נסכים עליהם. אבל לפחות נוריד מהשולחן את המכנה המשותף ונתווכח על הדברים שבהם אין הסכמה".
באשר למכתבה של היועמ"שית בגין הרפורמה המשפטית וטענתה כי יש לראש הממשלה בנימין נתניהו ניגוד עניינים בנושא, אמר: "אני מכבד את היועצת ותפקיד היועמ"שית, אבל אני חושב שבסופו של דבר הכרעות כאלו מתקבלות על ידי המחוקקים. זה מהות הוויכוח כרגע – מי מקבל את ההחלטות במדינת ישראל, יועצים משפטיים או נבחרי הציבור. גם בנושא הזה, לגיטימי שתהיה לה דעה אבל גם לגיטימי שלמחוקקים תהיה דעה אחרת, בסוף הרוב של המחוקקים זה מה שצריך לגבור, ככה עובדת דמוקרטיה. כל הניסיונות לצייר את הנושא הזה כמשהו שיהרוס את הדמוקרטיה, אז גם לפני שהייתה מהפכה שיפוטית של ברק וחבריו הייתה דמוקרטיה בישראל. כרגע המטוטלת זזה לכיוון השני, צריך לעשות את זה בצורה שקולה".
"לגיטימי להביא דברים לדיון. מניסיוני, כשאתה מביא הצעת חוק היא לא יוצאת אותו הדבר בסופה, תמיד יש שינויים, פשרות, לא הכול את המקבל במהלך הדיונים, אבל אני חושב שהניסיון לבוא ולפסול, לשנות את המערכת, זה דבר שהוא לא מקובל", תקף, והוסיף: "ההרכב של הוועדה לבחירת שופטים הוא לא קדוש, ראינו מה קורה בלשכת עורכי הדין. מי קבע שהם צריכים להיות אלו שבוחרים שופטים שאחרי זה הם הולכים להופיע בפניהם וצריכים אותם לפסיקות כאלה ואחרות".
לסיום, הכריז יו"ר הליכוד העולמי כי "אפשר לדבר, יכול להתווכח שצריך פחות פוליטיקאים יותר אנשי אקדמיה, אני מוכן לדבר על כל הדברים, אבל אני לא מוכן לשיח שאומר 'אל תגעו בכלום, זה ההרכב שיש', למה? מי קבע את ההרכב? פוליטיקאים קבעו את זה בעבר, הכנסת חוקקה את החוק הזה. לכן לגיטימי לדבר על שינויים גם".
עריכה: שני רומנו