השבוע פורסם כי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מעוניין להקים צוות מסייע למפכ"ל קובי שבתאי, שיכלול נציבים בדימוס. ניצב בדימוס אורי בר־לב, שהיה בעבר מועמד לתפקיד מפכ"ל המשטרה, הגיב לכך: "אין כוונה להקים שום פורום שמייעץ למפכ"ל, ואם יהיה כזה והמפכ"ל יחליט שהוא רוצה להיעזר בניסיוני, אני כמובן אעשה את זה".
"אני יכול לומר שכשהשר נבחר, בטרם נכנס לתפקידו, הוא התקשר וביקש להיפגש ולהיעזר בניסיון שלי בנושא של לחימה בטרור, לחימה בפשיעה, באלימות וכן הלאה. נעניתי לזה, נפגשתי איתו מספר פעמים ושוחחנו על איפה נמצאת המשטרה ואיך היא יכולה להתמודד הרבה יותר טוב עם האתגרים הענקיים שיש לה. הוא הגיע ממקום של לשאול וללמוד ואני חושב שזה ראוי להערכה. אין פורום כזה", אמר.
עוד הסביר כי "אף אחד לא כופה על המפכ"ל שום דבר, אני נפגשתי גם עם המפכ"ל בשיחות אישיות ואמרתי גם לו את דעתי כשהוא שאל אותה. אני לא עובד במשרד לביטחון פנים, אני כמיטב יכולתי או כמיטב ניסיוני מנסה לחלוק את הידע והתובנות שלי".
בר-לב הוסיף: "המפכ"ל עובד קשה מאוד, הוא נמצא בדילמות לא פשוטות, הוא עם חוסר בכוח אדם שהולך ומתמעט במשטרה, בתקופה מאוד נפיצה גם בכל מה שקורה לנו היום כאזרחים במדינה הזו. אני לא איש פוליטי, אני לא מתייחס לא לימין ולא לשמאל, אלא אני חושב שכל הביטויים שפעם היינו מזדעזעים כשהיינו שומעים אותם - הם משהו שמזין את כל הסיפור הזה. יש אתגרים ענקיים ואני חושב שהוא עושה את הכי טוב שהוא יכול".
לדבריו, "נבחר בסוף חבר כנסת לשר שקיבל מעל חצי מיליון קולות, כי משהו מטריד אזרחים. מה שמטריד את אזרחי מדינת ישראל זה הביטחון האישי, זה לא רק צפון ודרום שאנחנו רואים אותם בחוסר משילות מוחלט, זה לא רק ירושלים, זו אלימות".
"המבצע הזה במזרח ירושלים או בכפרים שסובבים את ירושלים זה משהו שמדובר עליו הרבה מאוד זמן. מזרח ירושלים - יש שם חוסר משילות מוחלט. זה לא רק מתחיל ומסתיים בבנייה בלתי חוקית, מעטים מאוד אם בכלל משלמים מים, חשמל וארנונה, והם מקבלים את כל הזכויות של אזרח במדינת ישראל. צריך לאכוף שם את החוק, כמו שצריך לאכוף את החוק גם בדרום, בצפון וכן הלאה", הבהיר.
בהמשך, התייחס להכרזתו של בן גביר על מבצע חומת מגן 2 במזרח ירושלים: "מבצע חומת מגן הוא הרבה יותר כותרת מאשר מציאות. אני בעד אכיפת החוק בכל מה שקורה בכל מדינת ישראל. הקונץ פטנט לא קורה ביומיים, הוא משהו שלוקח זמן, שבא ואומר 'אין אזרחים סוג א' וסוג ב', יש אזרחים במדינת ישראל ויש להם חובות וזכויות, מי שלא עומד לפי הסטנדרטים שהחוק קובע - אוכפים גם אם צריך להשתמש בכוח'. צריך לאכוף את החוק בצורה שוויונית, זו המהות של הדמוקרטיה וגם המהות של משילות במדינת ישראל".
"אני משתדל לתת מתוך התובנות שלי ומתוך מה שאני מכיר. המדינה הזו חשובה לי ומשטרת ישראל נמצאת אולי במצב הכי בעייתי, גם עם השסעים החברתיים שלנו וגם עם האיומים הביטחוניים, בוודאי של ביטחון הפנים. השוטרים נותנים את הנשמה והם ראויים להמון הערכה", שיתף.
בסיום השיחה, הסביר את רצונו לסייע: "אני חושב שכל מי שיכול - יאללה, בוא תיכנס מתחת לאלונקה. אני יכול לשבת ולכתוב מדי פעם טור ב'מעריב' או להתראיין ב-103fm אבל אם אני אהיה מסוגל לשנות דברים שאני חושב שהם מהותיים בביטחון במדינת ישראל, אני אחטא לעצמי אם לא אעשה את זה. הרבה יותר קל להישאר בבית, אבל אני חושב שהחובה שלי היא כן לבוא ולתת מהניסיון שלי על מנת שמי שרוצה לשמוע אותה ישמע אותה ומי שמקבל את ההחלטות ישמע אותה. חשוב לומר, אין כוונה עכשיו להחליף את החלטות המפכ"ל. המפכ"ל הוא מפקד המשטרה, השר הוא זה שנותן מדיניות. שר חדש שנכנס לתפקידו רוצה לשמוע את כל מגוון הדעות".
עריכה: ירדן חדד