"היועצת המשפטית לממשלה וסגניה קבעו בחוות דעת מפורטת, שכל סעיפי הצעות החוק של הקואליציה - הצעות שהופכות להבנתי את ישראל מדמוקרטיה לדיקטטורה - הן בלתי חוקיות, ומנוגדות לשיטה הדמוקרטית הנהוגה בישראל. נשיאת ביהמ"ש העליון קבעה, שהחקיקה הזו היא בלתי חוקית. למעשה בלתי חוקית בעליל".
כך כתב בחשבון הטוויטר שלו שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר הנמנה עם מובילי המחאה האזרחית רא"ל משה (בוגי) יעלון, זאת בביקורת חריפה על הרפורמה המשפטית. בשיחתו עם בן כספית וינון מגל, הגיב לדברים: "זו לא רפורמה. אני בעד רפורמה. אם הייתה רפורמה אמיתית, היו מגדילים למשל את מספר השופטים כדי לקצר את התורים בבתי המשפט, היו מחוקקים חוק יסוד חקיקה, חוק יסוד מגילת העצמאות לנוכח העובדה שאין לנו חוקה, היו מחוקקים עוד חוקים כך שלמשל נאשם בפלילים לא יכול לכהן כראש ממשלה או בכל תפקיד ציבורי".
"מדובר פה ב-D9 שהולך לדרוס את הרשות השופטת", הוסיף. "אנחנו דמוקרטיה שיש בה מעט איזונים ובלמים, אבל היום הרשות השופטת עושה את התפקיד הזה ובעצם רוצים שהפוליטיקאים ישתלטו עליה. לא סתם הועדה מתעסקת קודם כל בועדה למינוי שופטים, שהפוליטיקאים ימנו את השופטים, במקרה הזה גם הנאשם ימנה את שופטיו. כשיש מינויים פוליטיים, גם בחברות ממשלתיות ובארגונים למיניהם, אנחנו משלמים על זה מחירים כבדים. איש אחד שהוא רה"מ ששולט בממשלה ובכנסת, ישלוט גם ברשות השופטת".
יעלון התייחס לחוק דרעי: "הועדה לא מתעסקת עם רפורמה וכו', היא מתעסקת עם חקיקת חוק פרסונלי רטרואקטיבי למי שכבר הורשע וגם ישב בכלא, זה דרעי. מחוקקים חוק שבעצם נועד לאפשר לדרעי לחזור להיות שר כחוק יסוד. אין חוק יסוד מגילת העצמאות וזה יהיה חוק יסוד. כדי להקדים רפואה למכה, הם מחוקקים עוד חוק שבג"ץ לא יוכל להתערב בחוקי יסוד. אתם מבינים במה מדובר?".
לדבריו, "הגדרתי את הממשלה הזו עבריינית ואני עומד מאחורי זה. יש לנו כבר ראש ממשלה עם שלושה כתבי אישום, הוא עבריין בעובדה שיש לו כתב אישום. ודרעי לא הורשע? ואין שם מישהו שהורשע פעמיים על תמיכה בטרור? זה מה שמניע אותם, לכן אם החוק הזה שהם מריצים ולא עוצרים למרות הבקשה של הנשיא 'תעצרו אפילו לשבועיים'. הנשיא פנה אלינו, למחאה, לפני שהוא נשא נאום ושאל, 'אם אני אצליח לעצור את החקיקה ל-45 יום, אתם תעצרו את המחאה?'. התשובה הייתה מיד כן, המחאה נובעת מהחקיקה. תעצרו ויהיה על מה לדבר. זה לא רלוונטי, הם לא עצרו לדקה".
עוד אמר: "המשיכו אחרי נאום הנשיא להעביר את זה אתמול בועדה, אין פה שום כוונה לעצור, יש פה כוונה לשחק. שמעתי אתמול את ראש הממשלה אומר 'המחאה מביאה לאנרכיה, פוגעת באחדות'. הוא מדבר על אחדות? הייתי במחאה בבלפור מהרגע שהבנתי שהאופוזיציה לא מספיקה. היה שם שלט על מעון ראש הממשלה 'שמאלנים בוגדים'. אנשים שהוא שלח שאני בכלל לא הכרתי אותם בליכוד תוקפים משפחה שכולה בקיסריה. כולם משוגעים, כל אנשי הביטחון, כל הכלכלנים, כל המשפטנים שמזהירים".
באשר לנושא מינוי השופטים בארה"ב, הבהיר: "אני מכיר את זה, בארה"ב כן הנשיא ממנה את השופטים. ארה"ב יש לה חוקה, לנו אין. לארה"ב יש שני בתים שמהווים איזונים ובלמים לנשיא ואחד לשני, וגם אומר על זה תום פרידמן 'השיטה של מינוי השופטים לא טובה'. הדמוקרטיה שלהם חזקה אבל לא כל דבר טוב שם. אלן דרשוביץ אומר 'שיטת מינוי השופטים אצלנו לא טובה כי זה פוליטי'. אצלנו זה החסם היחיד מפני עריצות משטרית ודיקטטורה".
"אמרה נשיאת בית המשפט העליון על תהליך החקיקה הזה 'לא חוקי'. אומרת יועצת משפטית לממשלה על החוקים ועל ההימנעות של נתניהו, זה לא חוקי", ציין.
בסיום השיחה, טען כי "אני בחיים לא התמודדתי לכנסת ולא עברתי את אחוז החסימה. כשנגיע לפרשה 6,000 של מה קורה כאן עם מכונת רעל משומנת, אז גם זה יהיה חלק מהעניין, אבל במקרה הזה אני לא שמעתי במערכת הבחירות של הליכוד שמדברים על להפוך את המדינה מדמוקרטיה לדיקטטורה. לא סתם כשמסתכלים עכשיו בסקרים, אז 20 ומשהו אחוז בעד ו-60 ומשהו אחוז נגד. אני פגשתי במחאה אנשי ליכוד, לא לשעבר כמו בני בגין, אלא אנשי ליכוד".
עריכה: ירדן חדד