היום (ד') יעלו לדיון בכנסת הצעות חוק הנוגעות לביטול ההתנתקות, שלילת אזרחות וגירוש משפחות מחבלים, וחיפוש נשק לא חוקי בבתים ללא צו בית משפט. שר הבינוי והשיכון לשעבר ויו"ר סיעת המחנה הממלכתי זאב אלקין, החתום על חוק שלילת האזרחות והגירוש, שוחח עם ענת דוידוב וגדעון אוקו והגיב לדברים.
בפתח השיחה התייחס השר לשעבר אלקין להצעת החוק בנוגע לשלילת אזרחות וגירוש משפחות מחבלים: "אני אחד מיוזמי החוקים. בע"ה היום החוק הצודק הזה יאושר. הייעוץ המשפטי של הכנסת תמך בנו לאורך כל החקיקה. בדיונים שהיו בוועדה חד משמעית הוצגו לא מעט הוכחות לכך שאין פה שום סתירה לדין הבינלאומי. מישהו שמבצע פעולת טרור, רוצח ישראלים, אחר כך מקבל משכורת מהרשות הפלסטינית - מקומו בעזה. הייעוץ המשפטי של הכנסת מגבה את תהליך החקיקה, אנחנו עובדים בצמוד אליו. אם בג"ץ פסל, אנחנו עדיין במדינה שמקבלת פסקי דין של בית המשפט".
לאור אמירותיו ציינו צמד המגישים שבמקרה כזה צריך פסקת התגברות על מנת לעקוף פסיקת בג"ץ, זאת במידה ובית המשפט העליון יפסול את החוק. השר לשעבר הבהיר: "כמו שאתם יודעים אני לא מאלה ששוללים את הרעיון של פסקת התגברות, השאלה רק באיזה נסיבות היא מובאת, ופה צודק נשיא המדינה שכדי להסדיר את כל המערכת בין הכנסת לבית המשפט העליון אי אפשר לעשות את זה רק בנושא מסוים, צריך להעביר חוק יסוד החקיקה מאוזן. לא בצורה כמו שזה נעשה היום, כי קודם רוצים שדרעי יחזור להיות שר ואז שואלים איזה חוקים צריכים להעביר".
על ביטול ההתנתקות, אמר: "דעתי האישית ידועה, זה לא ביטול ההתנתקות, זה חוק שמתייחס לצפון השומרון ומבטל אישור מאוד מוזר שנשאר מתקופת ההתנתקות של יכולת הישראלים לשהות שם. אני תומך בחוק, אנחנו מקיימים דיון, נקבל החלטה מסודרת".
בהמשך, הביע ח"כ אלקין את דעתו על מתווה הנשיא בנוגע להידברות בין הצדדים בכל הקשור לרפורמה המשפטית אותה מובילה ממשלתו של נתניהו: "אנחנו, הסיעה שלנו, היינו הראשונים שבאופן מיידי נענו למתווה הנשיא באופן חיובי, מוכנים לקבל אותו ולהתקדם על בסיס מתווה הנשיא. חלק ממתווה הנשיא זה עצירה של החקיקה. לצערי גם לוין וגם רוטמן דוחים את המתווה הזה, לא מוכנים לעצור את החקיקה ומוסיף חטא על פשע - חוק דרעי בדרך לעלות היום וגם חוק מח"ש של סעדה".
"אני מסכים שכדי לעשות פשרה שני הצדדים צריכים לרדת מהעץ, ולכן הנשיא הציג את המתווה שלו. הוא פגש את כל המעורבים בנושא משני הצדדים, שמע אותם, פגש אותם אפילו יותר מפעם אחת, הציע מתווה פשרה - בכלל נשיא המדינה זה מוסד שצריך לכבד אותו, ולכן מה שהיה מתבקש זה לקחת את המתווה הזה כבסיס. הממשלה והקואליציה הם אלו שלא מוכנים לקבל את מתווה הנשיא. כמו שאמר גנץ, אנחנו בעד רפורמה אבל לא כזו, אנחנו מוכנים לדבר", סיכם.
עריכה: שני רומנו