בימים לא פשוטים של חוסר יציבות פוליטית וחשש של לא מעט מגזרים מהרפורמה במערכת המשפט, עולה השאלה האם נקודות הפשרה שהציע נשיא המדינה אכן יובילו לכדי הסכמות בין חברי הקואליציה לאופוזיציה. יו"ר הקואליציה ויו"ר ועדת הכנסת חבר הכנסת אופיר כץ שוחח עם בן כספית וינון מגל ב־103fm והגיב לדברים.
"אני לא מאמין שאפשר להגיע לאיזו פשרה", הודה חבר הכנסת ויו"ר הקואליציה. "זה בסדר שיש ניסיונות, מאמין בכוונתו של הנשיא ואני מאוד מכבד אותו, יודע שהוא רוצה להביא לשיח אמיתי אבל אני לא רואה שיח אמיתי כזה קורה כשהם מובלים על ידי ראשי ממשלה שאיבדו את הכיוון, רמטכ"לים, קוראים לאלימות ומעלים תמונות עם סממנים נאציים. האנשים האלה השתגעו לגמרי, ולצערי הם מובילים את המחאה, את המאבק, ומה שחשוב להם שתמיד תהיה מחאה שלא תתן לגיטימציה לממשלה שנבחרה. אם זה לא תהיה הרפורמה זה יהיה משהו אחר. הם צריכים להצית את הרחובות".
עוד טען כי "אף אחד לא עושה שינוי משטרי. אמון הציבור במערכת המשפט הוא נמוך מאוד והולך ויורד. מאיפה אתם יודעים שהתיקונים שאנחנו עושים לא יעלו את האמון? אולי יהיו ניצנים שכל אחד ירצה להגיד 'זה לא בגללי, אני מכבד את הנשיא', אז אולי כן תהיה פגישה. בתכלס אני לא רואה שתהיה פשרה, הם מובלים על ידי אנשים מאוד קיצוניים והם מפחדים שהמחאה תהיה מופנית כלפיהם. אותם אנשים שמנהיגים את המחאה צריכים את הרחובות מלאים, ואם זה לא הרפורמה ימצאו משהו אחר".
באשר לטענתו של דיכטר כי לא התקיים דיון על הרפורמה, תקף: "ראינו איך מקיימים היום דיונים, עולים על שולחנות. יש פה אנשים שעובדים 40־30 שנה, הם אומרים שדברים כאלה הם לא ראו".
בנוסף, התייחס חבר הכנסת אופיר כץ לחוקים שצפויים לעלות היום להצבעה בכנסת: "כל החוקים שיעלו היום למעט החוק של שלילת אזרחות יעלו בקריאת טרום. יש את החוק של צפון השומרון, את החוק שאנחנו באמת בתמיכה רחבה של קואליציה ואופוזיציה - שלילת אזרחות וגירוש מחבלים, אותם מחבלים ארורים שגרים פה איתנו, רוצחים יהודים, ואחרי זה הם מקבלים כסף מהרשות הפלסטינית, מלגות לילדים שלהם. החוק הוא על המחבלים. בני המשפחה היום יעבור בקריאה טרומית, שמדבר על גירוש אותן משפחות שמביעים תמיכה. גם אזרחי מדינת ישראל. חוקים שיעזרו לנו במאבק בטרור שאנחנו רואים אותו חוזר אלינו כל הזמן, לא עוזב אותנו".
"לגבי חוק שלילת אזרחות שעובר בקריאה שנייה ושלישית אנחנו טוענים שברגע שהוא מקבל כסף מהרשות הפלסטינית זו הזיקה של המחבל לרשות", הדגיש, והוסיף: "האחים יונס אחרי שעובר החוק ממשיכים לקבל כסף? מגורשים. יש פה את הדבר החולני הזה שהרשות משלמת מיליונים לאותם אסירים ואנחנו נותנים לזה להמשיך. גם אם מבחינה הרתעתית נגרום להם להפסיק לשלם, שהם יפסיקו להנות מהכסף - זה גם הישג חשוב".
על חוק ההתנתקות, הבהיר ח"כ כץ כי "אותם מקומות בצפון השומרון שעד היום אסורה הכניסה שלנו, עכשיו כן נוכל להיכנס, זה כבר לא יהיה אזור שיהודים לא יכולים להיכנס. אנחנו משנים את המשוואה הזו. כל הארבעה אני חושב. אני חושב שיהיה שינוי באותה משוואה, דבר שהעלנו שם, גם בתים וגם אותה ישיבה שגם אני ביקרתי. הדברים האלה כבר לא יהיו לא חוקיים וכל אותם פינויים שראינו, זה זמן טוב עם הממשלה שלנו להסדיר את זה. בסוף אנחנו מממשים את המדיניות".
לסיום, ביקש יו"ר הקואליציה ויו"ר ועדת הכנסת להתייחס לחוק העוסק בגננות מתעללות: "חוק חשוב שאני מעלה אותו היום, נושא שקרוב אליי, נושא המתעללות. היום יש מצב הזוי, מתעללת שהורשעה שפגעה בילדים יכולה לחזור, לפתוח גן ולעבוד. החוק שלי אומר שמי שהורשעה ופגעה בילדים שלנו לא תוכל להתקרב יותר לחסרי ישע".
עריכה: שני רומנו