אראל סג"ל

"למה נתניהו בניגוד עניינים ומיארה לא?"

עו"ד דוד פורר, בכיר לשעבר בפרקליטות המדינה, טען כי היועמ"שית מצויה בניגוד עניינים מול הרפורמה המשפטית, ולא רה"מ: "ההשפעה עליה מיידית"


יו"ר הקואליציה אופיר כץ הגיש לצד ראשי סיעות הקואליציה את חוק הנבצרות, זאת לאחר דרישת בג"ץ מרה"מ נתניהו להגיב לעתירה שדרשה להוציאו לנבצרות בעקבות ניגוד עניינים מול הרפורמה במערכת המשפטית. עורך הדין דוד פורר, בכיר לשעבר בפרקליטות המדינה, הסביר כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה נמצאת אף היא בניגוד עניינים מול התמורות המשפטיות, הגיב לדברים. 

"את נושא ניגוד העניינים אפשר למתוח עד הקצה לכל מיני מקומות. השאלה איפה אתה עוצר ומי קובע", טען עו"ד פורר בפתח השיחה. "אפשר גם להגיד שהיועצת בניגוד עניינים. הרפורמה עשויה להשפיע על המשרה שלה, תחומי האחריות שלה, אופק התעסוקה שלה. אז למה נתניהו בניגוד עניינים והיא לא? ומי קובע? ההשפעה על נתניהו, אם תהיה כזו, כי הוא ימנה שופטים והם ידונו בערעור עוד 7 שנים, היא רחוקה, ואפשר למצוא לה מנגנונים אחרים. לעומת זאת, ההשפעה על היועצת היא עכשיו, מיידית. ההשפעה עליה היא הרבה יותר קרובה ומיידית מאשר ההשפעה על נתניהו".

עוד הודה כי "אני חושב שהרעיון להגביל ראש ממשלה הוא סופר בעייתי. אם מגבילים אותו צריך להגביל אותו למינימום האפשרי. לדוגמה, אם אתה אומר שיש עיסוק בביטול עבירת הפרת אמונים שהוא נאשם בהפרת אמונים. יש בעיה גדולה או ניגוד עניינים, באם הוא עוסק בביטול סעיף הפרת אמונים. לעומת זאת, כשמדובר בפסקת התגברות, אני לא קשר אפילו עקיף. לכן השאלה של ניגוד עניינים, אתה רוצה אתה יכול להגיד על כל דבר שיש לו ניגוד עניינים".

בהמשך, הבהיר עורך הדין כי משפטו של נתניהו צפוי להימשך עוד שנים ארוכות ואף אחד לא יודע מה יקרה בסופו. כמו כן, פרש את משנתו בכל הנוגע לרפורמה המשפטית והשינויים הכלולים בה: "אני בעד שבית המשפט יהיה כמה שיותר חזק כדי שהוא יוכל להגן על האזרחים. השאלה, אני חושב שחלק גדול או הרבה אנשים בציבור, מה שמפריע להם שבית המשפט לא מגן מספיק על הציבור. בית המשפט כרת סוג של ברית על הפרקליטות, היועמ"ש, והוא במקום למנוע מעצרים לא חוקיים, הוא מאפשר את הדברים האלה. אני בעד שינתנו לבית המשפט כמה שיותר סמכויות. אתה יודע איפה הנקודה המכרעת? האם יש בבית המשפט הטיה פוליטית שמאלה? כי הימין חושב שיש הטיה שמאלה. ההכרעה מהו ערך השוויון גם שאלה פוליטית".

"מה העצוב בעיניי? שהמחלוקת בנינו היא מאוד צרה - אנחנו רוצים שיהיה בית משפט שיגן, שיפעל בצורה שטובה לכל האזרחים, רק השאלה איך מגיעים לשם. מצידי שהוועדה לבחירת שופטים יהיה שוויון בין אופוזיציה לקואליציה. אם מסכימים על הטענה של הימין שיש הטיה פוליטית בבית המשפט שמאלה, ולכן יש בעיה לתת לשופטים להמשיך למנות כי אז אתה מנציח את המינויים של השמאל. אם היו אומרים 'יש איזון בין ימין לשמאל', זה היה הכי טוב לכולם", סיכם.

עריכה: שני רומנו

20/02/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גלי בהרב־מיארה
גלי בהרב־מיארה  |  צילום מתוך לינקאדין
Paris