איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"מטרתנו היא לשמר את הדמוקרטיה בישראל"

ארז שחר, מנהל שותף בקומרה קפיטל, ומשתתף בהפגנה נגד הרפורמה המשפטית: "שום מימון זר אין כאן, אנחנו מממנים את עצמנו"


שני סעיפים של הרפורמה המשפטית, שכוללים את שינוי הוועדה לבחירת שופטים ואיסור על בג"ץ לפסול חוקי יסוד יעלו היום (ב') להצבעה בקריאה ראשונה. ארז שחר, מנהל שותף בקרן הסיכון קומרה קפיטל, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm על ההפגנה נגד הרפורמה המשפטית מחוץ לכנסת, בה הוא משתתף. 

"אנחנו שומעים בשבועות האחרונים כל מיני רמזים על כל מיני מימונים זרים לפעילות שלנו, גרמניה ואיראן, שום מימון זר אין כאן", אמר, והדגיש: "אנחנו מממנים את עצמנו, אנחנו תעשייה חזקה עם לא מעט משאבים ואנחנו מתכוננים לממן בעצמנו את הפעילות שבעינינו היא הפעילות החשובה ביותר למען הדמוקרטיה בישראל".

לדבריו, "אנחנו עושים את זה כבר שישה שבועות ואנחנו נמשיך כל עוד צריך. אנחנו, בניגוד לצד השני, לא ממומנים על ידי מיליארדרים איזוטריים אמריקנים מהימין הקיצוני. אנחנו מממנים את עצמנו, ישראלים שהרוויחו את כספם כאן בהייטק הישראלי, והיום מוציאים אותו למטרה קדושה".

עוד אמר: "אנחנו מגיעים מעולם של עשיית עסקים. אנחנו לא מאמינים במאבק לשם מאבק. אנחנו מאמינים במאבק לשם השגת איזושהי מטרה. המטרה שלנו היא בסופו של דבר לשמר את הדמוקרטיה בישראל ולא לתת לחקיקה הנוכחית לעבור כפי שהיא מוצעת כרגע".

"מה בדיוק תהיה המתכונת של הגעה לשם? קשה לדעת, אני לא יודע כרגע", הודה, וציין: "אני לא יודע אם הממשלה תמשיך במעשיה, או שתחליט לעצור, לקחת נשימה ולנסות להגיע להידברות. אני משער שאם הממשלה תעשה את זה, היא תמצא אותנו כשותף שמסוגל באמת להזיז הרים. לעשות עסקאות - אנחנו יודעים".

כמה עושה עליך רושם שהקואליציה רצה בכל הכוח כדי לממש את החקיקה הזאת? את הרפורמה?
"כרגע זה נראה שהם נחושים להמשיך בדרכם. לפחות היום זה מה שהם עושים. אני מקווה שמישהו שם יקום, יתעשת ויבין את גודל הנזק שהם הולכים לגרום לישראל, אם הם ימשיכו בדרכם הנוכחית".

לטענתו, הנזקים כבר מורגשים. "התעשייה שלנו רואה לרחוק. כשמשקיעים בחברות טכנולוגיה ובקרנות הון סיכון, מסתכלים שנים קדימה, וכרגע חוסר הוודאות שנוצר כאן הוא כל כך גדול שכל משקיע בר דעת שם רגע פאוזה על תוכניות ההשקעה שלו", אמר. 

עוד הסביר: "כשאנחנו משקיעים בחברות טכנולוגיה בישראל, הן לא בהכרח צריכות להיות חברות ישראליות. הן יכולות להיות רשומות למסחר בארצות הברית, שהקניין הרוחני שלהן יישב בארצות הברית, ואז בעצם אין הרבה בעיה עם השקעה בהן. הבעיה שנוצרת כאשר משקיעים בחברות אמריקניות בישראל, במקום בחברות ישראליות זה שכל הערך שייווצר מהחברות האלה לא יגיע לישראלים".

בהמשך הגיב לדיווח של קרן מרציאנו אתמול (א') ב'חדשות 12', ולפיו האמריקנים דורשים לדווח לנאסד"ק על חברות ישראליות בחו"ל שנדרשות לדווח על הסיכונים שלהן. "מה שאני שומע כרגע מעורכי הדין שעוזרים לכתוב את הטפסים האלה כל שנה, שקמה דרישה לרשום שישראל היא בסיכון נוסף מהסיכונים שהיו בה עד היום בגלל המצב המשפטי שלה", אמר.

20/02/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


המחאה נגד הרפורמה המשפטית
המחאה נגד הרפורמה המשפטית  |  צילום: נעם רבקין פנטון/פלאש90
Paris