ההסתדרות ומשרד האוצר חתמו היום (ה') על הסכם למתן תוספת מענקים לשכירים במגזר הציבורי ועם הסכם לשיפור שכרם של הסייעות בגני הילדים העירוניים. ליאת רון ואריה מליניאק שוחחו על כך עם ארנון בר דוד, יושב ראש ההסתדרות, אשר הגיב לדברים.
תחילה, הסביר: "אנחנו מדברים על שני הסכמים, אחד שהוא הסכם המגזר הציבורי, שהוא לב העניין, ובמקביל אליו ולא פחות חשוב הוא הסכם הסייעות בבתי הספר ובגני הילדים, הפכנו את המקצוע הזה לתומכת חינוך. שני ההסכמים האלה חיכו אחד לשני עד שסיימנו אותם. אני שמח שהיום הצגנו בפני ציבור העובדים את שני ההסכמים האלה במקביל ויש פה בשורה למאות אלפי עובדים במדינת ישראל לקראת החג, אני חושב שמגיע לעובדים אחרי התקופה הקשה שהייתה".
"יש בו כמה נדבכים", ציין, ואמר: "הנדבך הראשון - יש פה תוספת חד פעמית של 6,000 שקל, שזו ממש תוספת משמעותית לקבל באמצע החיים תוספת כזאת שתושלם ב־1 באפריל לקראת החג. יש בו תוספת שקלית בת 500 שקלים שתצטרף לעלייה בשכר המינימום, העובדים יראו תוספת בברוטו תוספת של 1,000 שקל, למי שיש לו באזור של שכר המינימום. יש בו קיצור שבוע עבודה עד ל־40 שעות שזה משמעותי הדבר הזה והוא מקצר את שבוע העבודה למעשה כמעט ביום בחודש, זה דבר שאני דיברתי עליו הרבה זמן ואני שמח שהצלחנו בהסכם הזה להכניס את זה".
"יש בהסכם הזה תקציב ייעודי לחיזוק סקטורים שזקוקים לחיזוק כמו אחיות, עובדות סוציאליות, פסיכולוגים, עובדי בתי משפט, עובדי בתי חולים. יש קופסה נוספת של כסף בשלטון המקומי בשיעור של שני אחוז והתוספת הזאת לסקטורים החדשים היא של שלושה אחוז. כלומר יש פה נדבכים על נדבכים של הסכם שמגיע לסדר גודל עם השנים של בין 17 ל־20 אחוזים", חשף.
באשר להסכם הסייעות, הצהיר: "יש פה רפורמה של ממש. אנחנו מעלים אותן בשכר בין 20 ל־30 אחוז, הסייעות המתחילות לגמרי שהן סייעות לילד בודד, שיש לנו כמות מסוימת די גדולה משם, יעלו לשכר של 7,000 שקל בסיס ועוד 600 מענק במשרה מלאה. סייעת בגן ילדים תקבל 7,200 פלוס 600, וסייעת בחינוך מיוחד, הצלחנו להגיע איתה ל־8,000 פלוס 600. זה עוד בלי תוספות של השכלה או של רמה של העובדות, יכולות להגיע לתוספת של עד עוד 1,600 שקל. כל קידום בקבוצה הוא של 400 שקל ויש פה גם אופק עתידי לעובדות שמתחילות עכשיו. הפכנו את המקצוע הזה לאטרקטיבי - הן יכולות להגיד להגיע אפילו ל־10,000 וגם ל־11,000 שקל למי שיש איזו תוספות".
"מבחינתי, אני חושב שיש פה בשורה ענקית לסייעות, שזה מקצוע בעייתי וקבוצה שאני עובד עליה כבר הרבה זמן, אני יודע שהן תקפו, אני יודע שהן התלוננו, היה שווה להן לחכות להסכם הזה כי ההסכם הזה הוא בשורה של ממש, הוא רפורמה של ממש", אמר בהתרגשות.
בהמשך, תהו המגישים לגבי טיב היחסים בין יו"ר ההסתדרות לבין שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. "אני עשיתי בדיקה עם עצמי אם אני יודע לעשות הסכם מסגרת עם ממשלת ימין על מלא ועם שר שהוא לא מאוהבי ההסתדרות. אם אני מצליח לפצח את זה ולהביא הסכם בלי שביתה, וזה לא צ'יק צ'ק, זה לקח חודשים של לילות ולילות. וואלה, מצאתי בן אדם שאפשר לעבוד איתו, שאפשר לדבר איתו, בניגוד לתדמית שלי אצלו ושלו אצלי", הבהיר.
עוד טען: "עצם העובדה שישבנו היום תחת שולחן אחד, סביב שולחן אחד, שישבנו שנינו משני המחנות, ואנחנו חותמים על הסכם ואנחנו מסתכלים אחד לשני בעיניים ואנחנו יודעים לעבוד, זה אחד הדברים החשובים שהיו היום במסיבת העיתונאים. אני מצפה שבמדינת ישראל יסתכלו אחד לשני בעיניים ויפסיקו לחשוב על כל אחד שהוא איזושהי מפלצת שאי אפשר לעבוד איתה, אפשר לעבוד עם כל אחד. בדרך שלי אפשר להביא גם שקט בכל עם ישראל כמו שהבאתי לעובדים במדינת ישראל".
לבסוף, הבהיר מה מבחינתו הוא 'קו אדום': "יש לי את הקווים האדומים שלי, כולם יודעים אותם - פגיעה בעבודה המאורגנת, פגיעה בעובדים, רדיפה אחרי עובדים, אים ינסו לפגוע בבתי הדין לעבודה או לבטל אותם או להוריד בסמכותם, זה קו אדום. אנחנו מבינים עין בעין, אני מדבר ויש שיח עם כל השרים של הממשלה הזאת, אני אחד היחידים במדינת ישראל שיודע לדבר איתם. אז בואו, תשמחו גם על זה שאנחנו יודעים לדבר עם כל המחנות ולהוריד את כל האנשים מהעצים. אני אופטימי מטבעי ואני לא רואה פה כרגע איזה ניסיון ללכת מול העובדים. גם אין שום יכולת בכנסת לחוקק חוק מול ההסתדרות".
עריכה: נויה חסון