הארגונים הכלכליים הוציאו הודעה, שקוראת לפוליטיקאים לנצל את חופשת פורים על מנת להתחיל משא ומתן לגבי הרפורמה המשפטית. עורך הדין אוריאל לין, נשיא לשכות המסחר ולשעבר יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט, שוחח על כך עם ענת דוידוב ב־103fm.
"מה שאפשר להשיג בשלושה ימים זו התחלה של שני הצדדים בכנות לניהול משא ומתן, לא סיכום", הדגיש לין, והוסיף מה היא מטרת הודעת הארגונים: "אנחנו דיברנו על כך שבאים ויושבים ביחד בלי תנאים מוקדמים".
המשיך וסיפר: "אני מבין שנציגי האופוזיציה אינם מוכנים לבוא ולשבת בלי תנאים מוקדמים. הם אומרים 'אנחנו רוצים קודם כל לדעת שהחקיקה נעצרת'. לדעתי, ברגע שהולכים אל הנשיא ומתחילים דיון, בוודאי שצריך להפסיק את החקיקה, כי אחרת זה לא דיון רציני".
עוד אמר: "ברור דבר אחד, ששלושת ימים האלה זה כדי ליצור את הפלטפורמה שבה אפשר באמת לנהל משא ומתן, לא להגיע לסיכומים ולומר 'נכשלנו'. הכוונה היא כמובן ליצור פלטפורמה מתוך כוונה להיכנס למשא ומתן, שלפי דעתי יכול להימשך גם חודש, מה זה משנה כרגע? לא חשוב כמה זמן, צריכה להיות תקופת זמן סבירה, לפי דעתי זה חודש ימים".
לטענתו הרפורמה יכולה להגיע לכדי שינוי משטרי. "אם אנחנו עושים את הפעולות הבאות שבעצם מבטלות בפועל את הביקורת השיפוטית, מונעים בכלל אפשרות של ביקורת של מעשה של סבירות המעשה, ונוסף על כך מינוי שופטים על ידי הפוליטיקאים ככוח מכריע - כל זה ביחד יכול להוליד שינוי משטרי, ללא שום ספק", הדגיש.
"אני לא בטוח שבג"ץ יפסול את החקיקה הזו", אמר, והוסיף: "הרבה אנשים שמתנגדים לרפורמה תולים תקוות יתר בכך שבג"ץ יפסול את החקיקה, זה לא כל כך פשוט. זה גם לא מובן מאליו, זו לא הדרך. הדרך הנכונה כרגע היא ליצור את אותו דיון שונה ומשותף בתיקונים האלה, ואינני אומר שאין צורך בכלל בתיקונים. יש מקום למספר תיקונים, לא לדבר שהוא בממדים של הפיכה".
עריכה: אמיתי דואק