בצל חילוקי הדעות הרמים על סעיפי הרפורמה המשפטית ומתווה נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג, עולה השאלה האם פשרה בין הקואליציה לאופוזיציה בכלל אפשרית בימים בהם הקיטוב והפילוג בחברה שממשיכים והופכים קיצוניים. פרופ' אברהם דיסקין, עמית בכיר בפורום קהלת ופרופסור אמריטוס באוניברסיטה העברית, שוחח עם אראל סג"ל ודניאל רוט־אבנרי ב־103fm, הגיב לדברים. בהמשך, תקף את נשיא העליון לשעבר אהרן ברק והפנה כלפיו אצבע מאשימה באשר לאופן בו נראית מערכת המשפט כיום.
"בכל צעד שעושים בחיים יש את מה שנכון לעשות, ואת המחיר שאתה משלם, אם אתה צריך לשלם, בשביל לעשות מה שנכון", טען. "זו הבעיה גם בענייני הטייסים וגם בענייני הרפורמה, לי די ברור מה נכון לעשות. לצערי הרב המצב הקיים הוא שביהמ"ש, בעיקר העליון, יכול לעשות כל דבר שעולה על דעתו ולהתערב בכל תחום שהוא, ואינו מוגבל על ידי שום נורמה וגוף מוסדי. הוא באמת שליט עליון".
בהמשך, הוסיף: "אני חושב שסיבה סופר מרכזית לכך כרוכה באישיות האדם שהוביל את כל המהלך, אני מתכוון לאהרן ברק, אני חושב שהוא איש שגרם נזק למדינת ישראל, שאני לא חושב שאיזשהו אזרח ישראלי, לרבות כאלה שעברו עבירות נוראיות על החוק, הביא לנזק דומה. לדעתי הרפורמה במובנים רבים היא אפילו מאוד מתונה, ומקבלת כמה הלכות חסרות בסיס שבית המשפט גזר על כולנו".
בסיום, התייחס פרופ' דיסקין לסוגיית פסילת החוקים ולסיכויי הפשרה ברפורמה, ואמר: "הרפורמה מכירה בזכות העליון לפסול חוק, היום כל בית משפט יכול לפסול חוק ואין גבול ליכולת ההתגברות של הכנסת. אני בכלל נגד פסקת ההתגברות, לא אכפת לי שהיא לא תהיה. יש מקום לפשרה, ואפשר לעשות רפורמה בכל זאת".
עריכה: מיכל קדוש