על פי הנראה שבחודשים האחרונים המערכת התקשורתית בישראל משנה את פניה, זאת בשל השינויים הגלובליים, וגם בשל המחאה החברתית שפרצה בישראל. ענת דוידוב ביקשה לשוחח על הנושא עם נורית דבוש, מי שהייתה יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו בעבר, וכיום היא ראש התוכנית לבניית חוסן וניהול משברים בקריה האקדמית אונו שניתחה את המפה התקשורתית בישראל.
לדבריה, "מפת התקשורת בישראל משתנה מאוד, ובכל העולם. לטלוויזיה יש היום תפקיד שונה לגמרי, היא נמצאת במקום שהיא קובעת סדר יום ולא מעניקה לנו את התוכן בפעם הראשונה. ל'ערוץ 14' יש קו אידיאולוגי מאוד ברור, וכך גם שאר הערוצים. אנחנו מבינים שהקהל צורך את תכנים שלו לפי האג'נדה שלו, לכן היום כל גוף תקשורת מרמות הערוצים האלה אומרים לנו בריש גלי וקול רם מה הקו האידיאולוגי שלהם ואנחנו נחליט אם אנחנו רוצים לצפות בערוץ עם קו אידאולוגי כזה או אחר".
בהמשך, אמרה: "המערכת הדיגיטלית נמצאת כבר כאן, אנחנו במציאות חדשה עם מספר עקרונות. הראשון שבהם הוא שקיפות - צריך להגיד בכל רם מה שאומרים בחדרי חדרים. הדבר השני הוא שיש לנו חובה לייצר אותנטיות ואמון. הדב השלישי, שהוא בעיניי המשמעותי מכולם, היא ההבנה שאנחנו חברה רב תרבותית ואין לנו שום עניין בלשנות אחד את השני, אלא לכבד אחד את השני. זה המערכת התקשורתית מוכיחה היום יותר מכל דבר אחר".
לסיכום, טענה דבוש כי "אני חושבת שהקיטוב הוא לא כזה גדול והפערים הם לא כאלה גדולים - יש פה בהיבט התקשורתי תפיסה שאומרת שאנחנו או בסקנדל או בפסטיבל, אבל הרוב נמצא לא פה ולא שם, אלא איפשהו באמצע. המחלוקת ברפורמה המשפטית מלבה את היצרים של עצמה. פעם אחר פעם אחנו את שני הצדדים הולכים יותר ויותר לקצה שאני שואלת את עצמי מה זה ייגמר".
עריכה: דוד זבולוני