|
RSS|
האזנה ב־Deezer|
האזנה ב־Podcast Addict|
האזנה בספוטיפיי|
האזנה ב־Apple Podcasts|
האזנה ב־Google Podcasts
במציאות של 2023, שנים בודדות לאחר שנפרדנו בשמחה מהגבלות מגפת הקורונה, העבודה והבית כבר הרבה פחות רחוקים מבעבר; פגישות הזום, סדר היום ההיברידי ובעיקר ההבנה שאפשר גם כך, הפכו את עולם העבודה של היום לנזיל הרבה יותר, מה שמאלץ אותנו בעל כורחנו להיות אנשי קריירה בדיוק בזמן בו אנו מתפקדים כהורים מסורים או בני זוג אכפתיים. המונח המתאר את הדיסוננס הזה זכה לשם 'Work Life Balance', ואתם צודקים, זה לחלוטין לא פשוט לשלב בין השניים.
בפרק הרביעי של עתיד מזהיר, הפודקאסט בהגשתן של ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי העוסק במכלול השינויים שיחווה עולם העבודה בשנים הקרובות, אירחו השתיים את ענת לוי, HR Partner בחברת התרופות 'טקדה', ויחד ניתחו את המושג שהפך לשם נרדף לדמותו של העובד העתידי. "רווחה, בריאות, איזון, זה שילוב של הרבה דברים, אך האיזון הוא לא 50-50", הדגישה אלקובי. "שילוב בין עבודה לחיים פרטיים משמעותו לשאול את עצמנו האם יצאנו מאיזון בגלל שאנחנו עובדים בסטרס מאוד גבוה, בשעות ארוכות וברמת תובענות מסוימת. זה יכול לבוא לידי ביטוי בכך שאני לא ישנה כמו שצריך, לא אוכלת כמו שצריך, לא מצליחה להתנתק בחופשה, או שאני כתוצאה מהלחץ לא מצליחה לייצר זוגיות, או שהזוגיות שלי נפגעת, כלומר יש פגיעה אמיתית בחיים".
"בהקשר זה, יש קמפיין חדש שרץ היום בעולם ונקרא 'הזכות להתנתק'", האירה אלקובי את עינינו. "יש מדינות שחוקקו חוקים ברמה שבה שיחות טלפון אחרי שעה מסוימת הן מחוץ לחוק, באירלנד, שתי מנהלות בכירות תבעו את הארגון שלהן כי הוכיחו בבית משפט שהלחיצו אותן, שלחו להן מיילים, וצלצלו אליהן לאחר שעות העבודה, והן זכו. אחד הדברים שתורמים להצלחה של המיזם הזה היא מחויבות המנהלים.
בתגובה, הסבירה גולדפיין: "החיים הם יותר מורכבים מזה, יש לנו גם חיים בעבודה ויש לנו גם מטלות עבודתיות בחיים. שמעתי פתגם בהודו שאומר שאם אתה אוהב את מה שאתה עושה, אז לא תעבוד יום בחייך. כל הסיפור הזה של לעשות דיכוטומיה, לא משנה במה, מטריד אותי במחקרים על עולם העבודה. בסופו של דבר כולנו רוצים איזונים כי זה בריא. אז את אולי צריכה להאיץ, אני אולי צריכה להאט, וכולנו צריכים לדעת שאפשר לא לעבוד בשבת".
ובתזמון מדויק, סיפרה לוי על הפרויקט החדש אליו תיכנס החברה בקרוב. "נכריז על 'וורקיישן', ונאפשר לעובדים לקחת שבועיים של חופשה משולבת עבודה, ולעבוד ממקום אחר. זה אומר שבתקופה הזאת מנהלים יותר יתחשבו בכך שהעובד הנופש רוצה לקום מוקדם כדי לצאת לטייל, או לעשות סוף שבוע ארוך. התקופה הזו תאפשר ניתוק וחיבור, מצד אחד להישאר בתוך אבל כן להיות בחופש. מיזם נוסף, 'איזי סאמר', יפעל בקיץ הקרוב לקיצור יום עבודה בחמישי למשל, לסיים בשעה 13:00 ולומר שאחרי אחת אין פגישות או שהמשרדים נסגרים, וכך לאפשר יותר זמן פנוי לבילויים עם המשפחה".
"גם אם החלטתי לקצר את יום חמישי, בסוף רוב שעות הערות אנחנו במקומות העבודה", הדגישה ניל"י. "הקורונה הראתה לכולנו שנכנסנו אחד לשני לבתים ולחדרי השינה, אבל זה בוודאי הוכיח שאי אפשר להשאיר את הבעיות בבית. זה נשמע לי נורא מצחיק מכיוון שאין צורך במחקרים על מנת להגיע לתובנה זו. את רעבה? את עייפה? משהו קשה לך? תתפקדי פחות טוב".
לוי לא הייתה יכולה שלא להסכים. "זה מה שאנחנו עושים כל הזמן, אנחנו חושבים איך להנגיש את התרופות והטיפולים שלנו לאנשים, אז הראייה של העובדים והעובדות כאנושיים היא חלק בלתי נפרד מהתרבות הארגונית שלנו, ואנחנו מביאים את זה גם לעובדים. אפשר לדבר על הרבה כללים וחוקים, אך מה שאנו מבקשים מהמנהלים ומהמנהלות הוא לשמוע כל הזמן את צרכיהם. בעולם שלנו, עולם הפארמה, חשובה לנו הדאגה והאכפתיות, לקום בבוקר ולהרגיש שאני עושה משהו משמעותי, וזה משהו שהוא מאוד עכשווי אך יחד עם זאת מאוד עתידי".
אז איך בכל זאת תצליחו לשרטט קו, גם אם לא בולט במיוחד, בין חייהם המקצועיים לאישיים? "הייתי ממליצה לכם לעשות את אחד הטיפים האהובים עליי, שאני מכנה נוהל יום א'", הציע אלקובי. "תכריזו שמהיום ואילך אתם לא מתחייבים לדדליינים ביום ראשון בבוקר, כדי להגן על עצמכם מלעבוד בסוף שבוע. אם תסגרו בכל יום ראשון שעתיים ביומן עבור תכנון השבוע, הסיכוי שתהיו בסטרס בסוף השבוע ירד משמעותית".
עריכה: ירדן חדד ומיכל קדוש