להקת 'התקווה 6' החלה מתוך הרבה זמן פנוי, אהבה אמיתית למוזיקה, וחיבור משפחתי עמוק. ככה זה כשהסולן ומנהיג ההרכב, עמרי גליקמן, והקלידנית, שלי גליקמן־ורשבסקי, הם אחים שגדלו יחד. אם שאלתם את עצמכם מאיפה שם הלהקה מגיע התשובה נמצאת בכתובת הפרטית של בית ילדותם. שם, ברחוב התקווה 6 ברמת השרון, גדלו השניים, והשאר היסטוריה.
הלהקה החלה את דרכה בתחילת שנות ה־2000 ופרצה לתודעה הציבורית בשנת 2007 עם צאת האלבום 'אם אפגוש את אלוהים', שהצליח לכבוש את לבבות המאזינים. רז שכניק הזמין לאולפן את גליקמן ששיתף אותנו בהתגלגלות האירועים שהובילו את חברי ההרכב המוזיקלי המוצלח לחגוג עשרים שנה להקמתם.
בפתח הריאיון הודה גליקמן כי הלהקה הוקמה מתוך שילוב של זמן פנוי ואהבה למוזיקה. לדבריו, "זה היה כמו התגלות. אני חושב שצברתי הרבה במהלך הנעורים ופתאום בצבא. הייתי 'לייט בלומר' מבחינה מוזיקלית. אני ואורן בן נעים, חבר טוב, חבר ילדות, היינו נפגשים ומנגנים וכותבים. אמרתי 'בואו נופיע לחבר'ה', ועשינו כמה הופעות בחצר האחורית בבית של ההורים ברחוב התקווה 6 ברמת השרון. עשינו הופעה ועוד הופעה, ואז גם הופענו בבר מקומי, ופתאום זה היה בומבמלה".
גליקמן סיפר שהוסיף ללהקה את אחותו הקטנה כי זה היה נראה לו מאוד טבעי, שכן, הם חברים טובים ואחותו למדה לנגן בפסנתר המון שנים. אם שאלתם את עצמכם מה ל'ילדים טובים רמת השרון' ולמוזיקת רגאיי, התשובה היא שגליקמן התאהב דווקא בסגנון מוזיקלי זה. "הרגשתי שקל לי להלחין את המוזיקה הזו, זה אקורדים מאוד בסיסיים שחוזרים על עצמם. מבחינתי, זה היה כלי נהדר להתבטא דרכו. אהבתי את המסרים, ואת הרוח. התרגשתי לשמוע מילים בעברית על מוזיקת רגאיי, זה דיבר אליי ורציתי לעשות את זה. התאהבתי בז'אנר", סיפר.
האם זה הגיוני שלהקת הרגאיי הבולטת בישראל הוציאה כמה וכמה אלבומים מבלי להזכיר את המילה מריחואנה בשום צורה? כנראה שכן. גליקמן מספר כי הוא לא מעשן סמים קלים, ועל כן גם לא מתחבר לתרבות הג'מייקנית. כשהוא ואחותו היו בטיול שורשים בג'מייקה הוא זכה להסתכל למציאות של תושביה בלבן של העיניים. "הייתה תחושה של חוסר ביטחון כי זו מדינת עולם שלישי עם המון פשע ועוני. הרגשתי מאוד לא נינוח וזה היה ביקור מאוד מורכב וחרדתי", הודה. למרות הכל הוא יצא מהביקור הזה עם כמה מתנות, וביניהם הסינגל הראשון של אלבום הבכורה שלהם 'אם אפגוש את אלוהים'. לדבריו, הקהל מאוד אהב את השיר וקיבל אותו בזרועות פתוחות. גם הציבור הדתי התחבר לשיר, והם קיבלו מספר הודעות עם כל התשובות לשאלות ששאל בשיר הנושא של האלבום.
בהמשך נשאל האם השיר 'לילה לבן', שיר האהבה הראשון של הלהקה, נכתב על מישהי מסוימת, ואמר שלא. "השיר נכתב על אווירה, על סיטואציות, ולא עמדה מאחוריו מישהי ספציפית", הבהיר. גליקמן גם מתעניין מאוד באקטואליה, ובתחילת דרכו הושפע מז'אנר הרגאיי ומהצורך הטבעי להעביר מסרים. האם בימים אלו הוא ממשיך לכתוב שירי מחאה? לטענתו, הוא שומע את השאלה הזו הרבה. "יש ציפייה מאמנים להביע עמדה, אבל לא כולם חייבים. לקהל מאוד קשה לקבל דעות של אמן שהם אוהבים, במיוחד אם הן לא תואמות לדעות שלו. זה מתבטא בכל מיני דברים, ואני לא בנוי לזה".
בהמשך הזכיר את השיר 'גאידמק', ואמר: "גיאדמק סיפק המון תוכן. היה הרבה מה לכתוב עליו. אנחנו רצנו עם השיר הזה שנים בהופעות, ובכל פעם הוספתי לו בית חדש. זה הגיע למצב שהשיר היה אורך גם רבע שעה. גאידמק מאוד אהב את זה, וזה התאים לרוח שלו באותה התקופה. הוא רק ביקש לשאול למה כתבנו את זה עליו, ואמרנו לו 'למה לא?'".
חשוב לציין שלהקת 'התקווה 6' הפיקה את האלבום באופן עצמאי, והקדישה את השנים הראשונות שלה לחיבור העמוק עם הקהל. "אנחנו טיילנו המון ברחבי הארץ, ולכל במה שנפתחה רצנו. היינו מופיעים מול עשרה אנשים, מול 50, מול 300. הכול התקבל בברכה. הלכנו על הכול".
'התקווה 6' חוגגים 20 שנה להקמתם, ובקרוב יעלו מופע גדול בקיסריה. "זה עדיין סמל להופיע בקיסריה, וזה מרגש הרבה אנשים", סיפר. "לא העזתי לחלום שזו תהיה הקריירה שלי. אתה מקליט אלבום, ופתאום יש לך קהל. רק בשנים האחרונות אני דמות מוכרת ואנשים ניגשים ומזהים, והכול בסבבה ובנימוס. זה בא מאוחר, אבל בעיניי לפגוש את הקהל זה עילאי", סיכם גליקמן.
פרויקט 'אלבומי המופת' מפגיש בכל שבוע את העיתונאי רז שכניק עם גדולי המוזיקאים בישראל. יחד הם יוצאים למסע אל האלבומים שהיו סימני דרך בקריירה שלהם - ובפסקול הישראלי.
לרשימת התוכניות המלאות בפרויקט לחצו כאן.
עריכה: עדן בן ארי