ינון מגל ובן כספית

ביטול חוק ההתנתקות? "התגרות מחוצפת"

עו"ד דב וייסגלס, מנהל לשכת שרון ז"ל לשעבר ואיש סודו בעת תוכנית ההתנתקות, על שיחת הנזיפה של שגריר ישראל במדינה בשל המהלך: "היחסים חמוצים"


הלילה (ד') פורסם כי באופן חריג למדי הוחלט לזמן את שגריר ארה"ב בישראל מייק הרצוג לשיחת נזיפה במדינה, זאת בעקבות החלטת חברי הממשלה לבטל את חוק ההתנתקות. עורך הדין דב וייסגלס, לשעבר מנהל לשכתו של רה"מ לשעבר אריאל שרון ז"ל שנמנה עם אנשי סודו בזמן גיבוש תוכנית ההתנתקות, וחבר בפורום החווה, הגיב לדברים. 

"אני רואה את זה כהתגרות מחוצפת בארה"ב", הכריז וייסגלס בפתח דבריו. "ארה"ב מאוד רגישה בכל הנושא של כיבוד התחייבויות בינלאומיות, בדרך כלל זה בין ישראל לצדדיים שלישיים כלשהם, אבל זה התחייבות מדינית שנתנה לאמריקאים עצמם, לנשיא ארה"ב, ולא רק - מכתבו של שרון לנשיא בוש, המענה של הנשיא בוש לשרון, חילופי המכתבים הללו מהווים את מה שאנחנו קוראים מכתב הנשיא, אושרו בהחלטה משותפת, ברוב מטורף. המכתב של בוש לשרון אומר 'אני מקדם בברכה את תוכנית ההתנתקות'. לקחת את כל זה ולהשליך את זה? למה?"

עוד הבהיר כי "המכתב מעולם לא כיוון לזמן הווה, אלא לכשיפתח המו"מ הישראלי פלסטיני להסדרי קבע, בעוד שנים, אזי עמדת ארה"ב היא שישראל תחיל את הריבונות שלה על גופי ההתיישבות הגדולים. השאלה האם האמריקאים מכבדים או לא מכבדים את המכתב עשוי שתתעורר, אם אי פעם המו"מ יפתח אז תעמוד למבחן התמיכה האמריקאית להחלת ריבונות בגושים הגדולים. רק אחרי זמן קצר מאוד בממשלת ישראל הבנתי את עוצמת התלות הישראלית בארה"ב, היא במונחים של שעות, דקות, והיום פי כמה וכמה".

"כעס אמריקאי הוא לא משהו שהגברת סטרוק יכולה בהינף יד, כעס אמריקאי יבוא לידי ביטוי בקרוב, באימוני סימולטור של טייסי חיל האוויר שמתבטלים, אי מתן אישורים לשימוש בנשק ובטכנולוגיות שנמסרות לנו, אי שיתוף מודיעין - בדברים הקריטיים ביותר לקיומנו", טען, והוסיף: "ברור לי שכשממשלות מתחלפות ולכל אחת את התפיסה המדינית שלה, תיתכן מחלוקת בנינו לבין ארה"ב בנושאים המדיניים. אבל למען השם, למה להתגרות בהם על כלום? נבחרו מלכתחילה ישובים קטנים, ללא שום השלכות ביטחוניות. היחסים חמוצים".

"לא רפורמה - הפיכה"

בהמשך, הביע עורך הדין את עמדתו בנוגע לרפורמה המשפטית אותה מקדמת ממשלת נתניהו: "זו לא רפורמה, זו הפיכה. כך או אחרת אלה נוסחאות שמכוונות לכך שממשלה, ולא חשוב איזו, תמנה את השופטים במתכונת זו או אחרת, וצריך לזכור - המינוי הוא חד פעמי. פעם אחת שינית את צביונו של בית המשפט העליון, אחר כך המשנים ממשיכים לשנות, וזה קץ שיטת המשטר הנוכחי. אם אתה מתחייב לי ששני שופטים שיתמנו לבית המשפט העליון יהיו לטעמם של המהפכנים ובכך תם העניין, על המשבר הזה יהיה ניתן להתגבר".

"אתה יודע שהיטב שנושא הוועדה לבחירת שופטים הוא רק פריט אחד ואולי גם לא מרכזי במכלול כולו, ואין שום אמירה שבכך תם העניין. בואו נשאיר את המצב הקיים, שאין בו שום רע, ובוא חברי הוועדה בינם לבין עצמם ששני שופטים נוספים בבית המשפט העליון ייבחרו מתוך שופטים שהמהפכנים רוצים בהם. אני משוכנע שהנשיאה או ההרכב הנוכחי יקבלו, כמו שהם קיבלו את מינוי ארבעת השופטים שיזמה איילת שקד", סיכם.

עריכה: שני רומנו

22/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דב וייסגלס
דב וייסגלס  |  צילום: פלאש90
Paris