בעקבות החשש הכבד מהרפורמה במערכת המשפט, עובדים רבים בענף ההייטק מקבלים בימים אלה הצעות ממדינות ברחבי העולם, המבקשות לקלוט אותם. בכנס מיוחד שיוזמת הממשל האלבני, בהשתתפות נציגי חברות הייטק בישראל, עלו על הפרק מספר הצעות לנדידתן.
רועי שפושניק, מנכ"ל ומייסד שותף בחברת 'ALIT' הפועלת באלבניה, הגיב לדברים. "הקשר בין אלבניה לישראל נמשך עוד מעט 11 שנה", בישר. "ב־2012 נפתחה השגרירות הישראלית במדינה, אך הקשר הולך עוד אחורה לתקופת השואה. בעניין העסקי, בין המדינות יש שיתוף פעולה פורה, בטח לנוכח התקפות הסייבר באלבניה, הם נעזרים בנו בידע ובניסיון. ראש הממשלה במדינה פנה אלינו באמצעות השגרירויות כדי לסייע בשבירת ההגירה השלילית של הצעירים שלומדים ועוברים למדינות אחרות. מפה נולד הרעיון של לעשות כנס בנושא".
"כולם חשבנו שמדובר במדינה מוסלמית חשוכה ובדיקטטורה, ואחרי שלושה ימים של כנס חוות הדעת השתנתה ב־180 מעלות", הוסיף. "זו אחת המדינות היותר מעניינות ומתפתחות במזרח אירופה, מדובר ביהלום לא מלוטש שמציע הרבה מאוד לחברות ישראליות".
בסיום דבריו, הדגיש שפושניק: "הרעיון הראשוני החל עם פלישת רוסיה לאוקאינה, הייתה נהירה של חברות מבוססות שחיפשו חלופה. אין לי ספק שהלך הרוח בארץ סייע לא מעט לדברים. האלבנים פותחים את שעריהם לחברות בינלאומיות בעיקר מישראל, אבל גם מאירופה. אנחנו מדברים על חבילה מלאה. יש לנו כבר כשתי עסקאות עם חברות ישראליות שרוצות לבחון היתכנות עסקית לביצוע המעבר, הדברים קורים, המחאה בארץ תרמה".
עריכה: מיכל קדוש