השקל נחלש, שוב: לאחר מספר תנודות במצבו של השקל במהלך השבועות האחרונים, אתמול (ד') פורסם כי ערכו של השקל צנח מול מטבעות הדולר והאירו, כשהאירו הגיע לשיא של שנתיים. אלדד תמיר ('תמיר פישמן') התייחס לדברים.
"אנחנו כרגע בשלב הספקולציות", הודה תמיר. "החשש הוא מאיזו הורדה של הדירוג. כרגע ישראל נמצאת ב־A עם אופק חיובי, והחשש הוא שהאופק החיובי יירד, זה בעצם סוג של הורדת דירוג שזה דבר חמור מאוד. בדרך כלל שהדירוג יורד אז גם יורד כסף. חשש שזה יוביל למפלת דירוגים בחברות אחרות. אנחנו נמצאים במצב פוליטי בעייתי בלי קשר לרפורמה, אנחנו נמצאים במצב שבו התקציב נראה לא מאוזן, אנחנו נמצאים במצב שבו יש לנו איומים מהצפון, הדרום, המזרח, ותוסיף על זה גם את הפחד והקרע. אנחנו רואים מה קורה, איך אנשים מתנהגים, רואים את הקרע. ברגע שחצי מהעם חושב משהו אחד והחצי השני משהו אחר, זה מספיק למשקיעים בשביל לפחד".
על מצב הדולר שעומד כעת על 3.70, הכריז: "זה אומר הכול. מינואר עד עכשיו שינוי במטבע של עשרה אחוזים, זה המון. במונחים של מטבע זה קרוב לאסון. זה עשוי להגיע למצב כזה שבנק ישראל על מנת לשמור על המטבע יצטרך לעלות את הריבית, ואז אנחנו עשויים להיכנס לסחרחרה שהתוצאה שלה היא עליות במחירים, מטבע, עליות במחירים - בקיצור, זה לא טוב. הדולר בעולם נחלש בשבועיים האחרונים".
"מה נתניהו יכול לעשות?", תהה משעל, ותמיר השיב: "הדבר היחידי שיכול לעצור את זה זה להודיע על הפסקה זמנית או לא זמנית של נושא הרפורמה. משקיעים רוצים לראות משהו ארוך טווח. חודש-חודשיים לא מעניין אף אחד, זה עדיין בגדר אי הוודאות. יכול להיות שלא יהיה שום שינוי בדירוג, נראה את זה ביום שישי. החשש עצמו קיים, והחשש עצמו מוריד דירוג, אמור להוריד".
לסיום, טען תמיר כי "אתה רוצה לדעת מה מצב המשקיעים? מה הם חושבים על הרפורמה? אתה רואה את השינויים ברמה יומית. הבורסה מגיבה באופן מיידי כי בבורסה אין פוליטיקה. גם אנשים מהימין או מהשמאל לא מביאים לידי ביטוי את הדעות הפוליטיות שלהם, אלא מה הם חושבים שיעשה טוב לכסף שלהם".
עריכה: שני רומנו