רגע לפני יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, משפחות שכולות רבות ביקשו מנציגי הממשלה לא להגיע לבתי העלמין הצבאיים, על מנת לא לצבוע את עצרות הזיכרון בצבעים פוליטיים. חבר הכנסת ניסים ואטורי הביע את עמדתו בנושא.
תחילה ביקש חבר הכנסת ואטורי להבהיר כי "צריך לכבד את הנופלים. גם אני אמור להגיע לבתי עלמין, אני משובץ כסגן יו"ר כנסת, ואני חושב שיש דברים מחוץ לפוליטיקה. גם כבוד הנופלים, לנופלים אין צבעים על הקברים, כולם עם דגל ישראל. זה אנחנו, זה עם ישראל, הם הנשמות הטהורות שלנו שנפלו על הגנת המולדת. כולנו צריכים לכבד אותם".
על ההצעה שיגיעו לבתי העלמין נציגים מהאופוזיציה והקואליציה יחד, אמר: "יכול להיות רעיון טוב, אני יכול לקבל את זה, הבעיה היא שאנחנו מחולקים כדי להגיע כולם לבתי העלמין. ביום הזה אין וויכוח פוליטי בכלל, הם מייצגים אותי בבית עלמין מסוים, אני מגיע לבית עלמין אחר, אז אני חושב שראוי. יש פה משמעות לאומית".
לאור אמירותיו הזכיר כספית כי הסוגייה הייתה על הפרק גם בשנה שעברה, ונזכר במהומות שהיו סביב נפתלי בנט, שהיה ראש הממשלה בזמנו. ח"כ ואטורי הבהיר: "אני מבין את הכאב של המשפחות, צריך לשמור על איפוק ביום הזה. זה סיפור מאוד כואב. זה קשה, עזבו את הקושי האישי שלי או של חבריי בכנסת, זה הקושי של המשפחות. אנחנו יכולים רק להבין אותם ונשתדל לפעול מבחינתנו להסביר שיש וויכוחים".
"אני אומר שזה טקס של כולנו קודם כל, אנחנו צריכים ביחד באמת לכבד את המעמד. עזוב מי מנהל את זה, היום זה רגב מחר מישהו מהאופוזיציה שאולי יהיו בקואליציה בעוד 10 שנים, אבל אי אפשר להתנהג בצורה כזו. צריך לאחד את השורות, אולי זו הזדמנות משמיים לאחד את השורות בנושא הלאומי. יכול להיות שיהיו לנו עניינים לאומיים ביטחוניים, מה נעשה אז? טייס ימני ירה את הטיל או שמאלני? אנחנו לא רואים את זה בכלל. חייבים להשאיר את המאחד", סיכם.
עריכה: שני רומנו