עתיד מזהיר
עם ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי

איטס קומפליקייטד

חוששים מהשפעת הטכנולוגיה על הקשר בינינו? • אפשר אחרת • ניל"י גולדפיין, מלי אלקובי ונירית פלד מהייבוב על עדכון הגרסה של העובד החדש • פרק 09


טכנולוגיה. כולנו, צעירים ומבוגרים כאחד, מנהלים מערכת יחסים סימביוטית כמעט עם אמצעי הטכנולוגיה; בין אם מדובר בטלפון הסלולרי שהפך לחלק מרמ"ח איברנו, הטלוויזיה הנותרת פתוחה לאורך כל היום או המחשב שמטייל איתנו ברחבי הארץ, קשה להבין איך חיינו בלעדיהם אפילו לרגע. אך כיצד ניתן להיות החבר הטוב ביותר של הטכנולוגיה מבלי לפגוע במערכות היחסים האמיתיות שלנו עם חברנו לעבודה? האם ניתן לאכול את העוגה הטכנולוגית ולהשאיר את החוויה האנושית שלנו שלמה? 

בפרק התשיעי של 'עתיד מזהיר', הפודקאסט בהגשתן של ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי על כל התחזיות המרעישות של עולם העבודה העתידי, אירחו השתיים את נירית פלד, סמנכ"לית משאבי האנוש של חברת 'הייבוב', שתיארה לפני ולפנים את השילוב החדשני בין טכנולוגיה ליחסי אנוש. 

"עצם העובדה שיש לנו מערכת יחסים אמיתית ולטווח ארוך עם הטכנולוגיה, זה סופר מרתק", פתחה אלקובי. "יש איזשהו מאמר שמצא שהאמריקנים מפחדים מרובוטים יותר מאשר מהמוות. זה נתון מטורף. לאחרונה פורסם ריאיון עם המייסד של 'Open AI', והוא אמר: 'אני מפחד מהטכנולוגיה שאנחנו מייצרים, ואני מתריע מראש שיש שלושה איומים מרכזיים: על עולם העבודה, על נושא הפוליטיקה מבחינת הבחירות, ועל נושא הפייק ניוז. למרות כל הפחדים והחששות, יש הרבה מאוד דברים מדהימים בטכנולוגיה". בתגובה, השיבה גולדפיין: "ב־1999 יצא הסרט 'מטריקס' שהיה פורץ דרך. דיברו על זה שהיו בו סצנות מפחידות בהן הטכנולוגיה משתלטת עלינו והופכת אותנו לבטריות. יש באמת איזה משהו נורא מפחיד בכך שהגולם יקום על יוצרו". 

"לעובד יש תחושה שהוא חלק מהכפר עוד לפני שהצטרף"

"באופן כללי, אני בן אדם של יחסים ארוכים, וכך גם עם הטכנולוגיה - אני נקשרת", שיתפה פלד. "מה שמייחד את העובדים שלנו הוא שכולם מתים על המערכת. אם דיברנו על רגשות, זה משהו חזק. אחד הדברים שמייחדים את החברה הוא שמראש השם הוא שם אנושי - זה בא מתוך מחשבה. כשבנינו את המערכת, עשינו זאת דרך העובד והמנהלים. כשהעובד נקלט, עוד לפני שהוא מגיע, הוא כבר מקבל לינק לאתר כדי לעדכן את פרטיו. יש לו תחושה שהוא כבר חלק מהכפר שלנו עוד לפני שהצטרף. התהליך הזה יוצר משהו אינטימי בין העובד לצוות שלו ולמנהל. בפורטל שלנו כתוב למי יש יום הולדת, מי חוגג שנה או יותר בחברה, מי בחופש ובמילואים, ויש הרבה מאוד שיתוף של אינפורמציה. גדלתי בקיבוץ, ואני תמיד צוחקת על זה שכשאני נכנסת למערכת, אני חשה שזה כמו לוח ההודעות בקיבוץ". 

לסיכום, הדגישה נירית פלד, סמנכ"לית משאבי האנוש של חברת הייבוב היבט חשוב של תקשורת אנושית בהיבט הטכנולוגי: "גם כשמדברים על העבודה, נחמד להכניס את הביטוי מנטורינג הפוך. לי יש את האפשרות לתמוך בהמון אנשים צעירים כי יש לי יותר ניסיון, אבל דווקא החבר'ה הצעירים מכירים את תחום הטכנולוגיה יותר טוב ממני ולא מפחדים, כי הם גדלו אל תוך זה. הסיפור של מנטורינג הפוך בא ואומר 'לכו למישהו שבאמת מבינים טכנולוגיה ותבקשו ממנו לעזור לכם'. אז הסיפור פה הוא לא להתבייש לבקש עזרה ממישהו שהוא צעיר יותר ומבין יותר בטכנולוגיה - בעייני זה מגניב". 

עריכה: דוד זבולוני ומיכל קדוש 

27/04/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גרפיקה: אלון כץ
Paris