הבינה המלאכותית וצ'אט ה־GPT הפך נפוץ למדי בעת האחרונה, זאת נוכח יכולתה של הטכנולוגיה החדישה לייצר תוכן מילולי וויזואלי ללא התערבות אנושית משמעותית. לפני כשבועיים יצא שיר משותף של שניים מגדולי המוזיקה הישראלית, עפרה חזה ז"ל וזוהר ארגוב ז"ל בשם 'כאן לעולם'. השיר נוצר באמצעות טכנולוגיית הבינה המלאכותית בחסות 'כאן 11'.
מאז החלו חילוקי דעות רבים, בשאלה - האם השיר נותן כבוד לזמרים הגדולים או שמא מזלזל בשמם? וגם - האם הבינה המלאכותית עלולה להזיק לבני האדם בטווח הרחוק, ואף לפגוע במקצועות מסוימים בשוק העבודה? בשיחה עם גדעון אוקו ב־103fm, העיתונאי דרור גלוברמן ('קשת 12') הביע את דעתו בנושא.
"כמה אנחנו רחוקים מזה שהבינה המלאכותית תחבר שירים יפים כאלה?" תהה אוקו בפתח השיחה, וגלוברמן הודה: "שאלה מצוינת. זה כבר קרה, אפילו מוזיקה יפה גם זה כבר קרה. מה שלא קרה זה שזה לא מרגש. להגיד לך שזה לא יכול? ראינו את השיר שעשו ב'כאן 11', החיבור של עופרה חזה וזוהר ארגוב. זה ממש בדרך, ואגב יש זמרת בינלאומית שאמרה 'הנה הקול שלי לרשות כולם, רק תשלמו לי חמישים אחוזים'".
עוד הסביר כי "אני חושש למדינת ישראל, והחשש שלי מגיע בדיוק במקום הזה - הצונאמי האמיתי הוא הצונאמי הזה, של הבינה המלאכותית, שהולך לעשות תוהו ובוהו ובפרט בישראל. הוא הולך לעשות שינוי אדיר בעולמות התעסוקה, עכשיו הבינה המלאכותית הולכת לשנות את הפרנסה של האנשים מההשכלה הגבוהה והשכר הגבוה. בישראל יש רבים כאלה, כל אחד הולכים לקבל כאפה אדירה".
לסיום, הדגיש גלוברמן: "המשפט הכי חכם בבינה מלאכותית אומר היום ש'לא בינה מלאכותית תחליף אותך, אדם אחר שיודע להשתמש בבינה מלאכותית יחליף אותך'. הדבר השני הוא הסיכונים האדירים שהדבר הזה מביא אותו, ולצערי גם לזה מדינת ישראל לא מתכוננת".
עריכה: שני רומנו