בן כספית ואריה אלדד

"לא יכולים להזניח את שאר הנושאים שהתחייבנו עליהם"

ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי, גיבה את ח"כ דוד ביטן בנושא יוקר המחיה: "בנושא החברתי אנחנו חייבים להפנים שצריך להביא שינוי"


ח"כ דוד ביטן התבטא בגין עליות המחירים ויוקר המחיה, שכזכור היה חלק בלתי נפרד מקמפיין הבחירות של מפלגת הליכוד. זאת בצל ירידת התמיכה הציבורית במפלגה על פי הסקרים האחרונים. פרופ' אריה אלדד ובן כספית שוחחו ב־103fm עם ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי, אשר התייחס לדברים.

"אין ספק שהרפורמה לקחה את מירב תשומת הלב של הקואליציה בחודשים האחרונים, ואנחנו חייבים לעבוד במקביל", הבהיר ח"כ דנון. "אפשר גם לעסוק ברפורמה וגם ביוקר המחיה, גם בביטחון האישי ובכל מכלול הנושאים. לכן אני חושב שמחר, כשאנחנו חוזרים לכנסת, להפנים את זה ולהבין שאנחנו צריכים לעסוק בדברים האלו, ובתקציב המדינה שאמור להיות מאושר. צריך להביא בשורה גם בנושאים האלו. עם כל הכבוד, ואני תומך ברפורמה, אנחנו לא יכולים להזניח את שאר הנושאים שהתחייבנו עליהם בבחירות האחרונות".

עוד הדגיש דנון כי "סדר היום של הכנסת עמוס וצריך להחליט איזה נושאים מקדמים ואיזה לא. אני בהחלט חושב שבנושא החברתי אנחנו חייבים להפנים שצריך להביא שינוי. לגבי ההפגנה ביום חמישי, היא לא הייתה רק על הרפורמה. הרפורמה הייתה בחזית, אבל הרגשות שם היו של משילות, של הבטחות שנתנו בבחירות גם בנושא הנגב, יוקר המחיה. זה לא רק הרפורמה שנמצאת בחזית, זה הרבה יותר עמוק מזה".

באשר לדבריו של ח"כ דוד ביטן, אמר: "דוד ביטן הוא חבר טוב, יש לו סגנון ייחודי והוא מספק לכם כותרות כל הזמן וטוב שכך, אבל בסופו של דבר הליכוד היא מפלגה דמוקרטית. אני לא רואה דרמה בליכוד, אנחנו כן צריכים להפנים את המסר של הציבור שבחר בנו. אנחנו לא נמצאים שלוש שנים בשלטון, אבל בהחלט אנחנו צריכים להתעורר ואני מקווה שזה יקרה כבר מחר כשנחזור למושב נוסף של הכנסת".

"כדי לקדם נושאים אחרים אתה חייב את האיזונים והבלמים"

בהמשך, כאשר ציין פרופ' אלדד כי על פי הסקרים הרפורמה המשפטית היא לא הדבר המרכזי שמעסיק את חברי הליכוד, חידד יו"ר הליכוד העולמי: "לדעתי זה כן מעסיק, אבל לא רק זה. אני חושב שהעיסוק ששמנו בצד נושאים אחרים היה טעות. גם הצורה שבה הרפורמה הוצגה. אבל כן, הנושא המשפטי חשוב, הוא קיים בסדר היום הליכודי. כדי לקדם נושאים אחרים אתה חייב שיהיה לך את האיזונים והבלמים. אפשר לעשות את הדברים במקביל, וזה מה שאנחנו נעשה".

"הקואליציה שלכם ירדה ב־14 מנדטים", הוסיף כספית, וח"כ דנון הודה: "אני חושב שאנחנו צריכים לתפוס את ההובלה. אנחנו קואליציה בראשות הליכוד והתחושה של הציבור שבחר בנו שאולי אנחנו לא מובילים את המהלכים אלא מובלים. לכן כן, צריך לתפוס את המושכות, לומר לזרמים השונים הקואליציה 'אתם חלק מאיתנו אבל לא אלא שתכתיבו לנו את סדר היום', וכן לסמוך על האינטואיציה הליכודית. הרי אחד הדברים הבעייתיים ברפורמה שהכול הגיע ביום אחד בלי הכנה מוקדמת, לכן אני חושב שניהול נכון שלנו, של המערכה, של הקואליציה, יחזק את הליכוד והקואליציה".

על האפשרות שחוק הגיוס יעבור עוד לפני התקציב, הסביר דנון כי "זה בוודאי לא יקרה, התקציב צריך לעבור בשבוע השלישי של חודש מאי. לכן זה לא יקרה, אולי יהיה איזה ניסיון להעביר משהו בקריאה ראשונה כדי לאותת שאנחנו מתכוונים לקדם את הנושא הזה. וגם צריך להזכיר לכולם, היו פה ממשלות רבות בישראל שעסקו בנושא הזה, שלא קידמו את הנושא הזה. אני לא חושב שאנחנו צריכים לעבוד עם סטופר".

"וגם ראינו בנושא הרפורמה, קביעת לוחות זמנים שלא עומדים בהם, עדיף לא לעשות את זה. אני מההתחלה דיברתי על תמיכה ברפורמה אבל לא בצורה שבה היא הוצגה. אני כן מאמין בהסכמה רחבה כי אני חושב שאם לא נעשה את זה יבוא היום והשמאל יחזור לשלטון, והוא יבטל את כל מה שנעשה. צריך לעשות את זה בהסכמה רחבה כדי שהרפורמה תישאר פה לזמן רב. אני חושב שעכשיו כן יש הסכמה רחבה בקואליציה שיש רצון להגיע להסכמה רחבה", הכריז.

לסיום, התייחס ח"כ דני דנון למינויי הממשלה לתפקידים בחו"ל: "אני לא יודע אם כל מה שקראנו זה אמיתי, בסופו של דבר יש מכתב מינויים. כרגע הם עוסקים בנושא הזה. אני חושב שבסופו של דבר השירות הדיפלומטי לא צריך לפסול אנשים שבאים מהכנסת על הסף, אבל יש אנשים טובים גם בחוץ. רוב השגרירים בעולם הם אנשי משרד החוץ, ובתוכם יש מכסה מצומצמת של 11 מינויים שממונים על ידי הדרג המדיני. בסופו של דבר המעשים קובעים אם הבן אדם בא לעבוד או לא, ואני בטוח שנמנה אנשים ראויים לתפקידים האלו".

עריכה: שני רומנו

30/04/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דני דנון
דני דנון  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
Paris