האם קיבלתם לאחרונה הודעה מאחד מאנשי הקשר שלכם, בה ביקש מכם קוד אימות בעל שש ספרות? במידה והתשובה לשאלה זו לדאבונכם היא חיובית, מדובר בניסיון פריצה לחשבון הוואטסאפ שלכם, ואותו איש קשר, בין אם מדובר באדם קרוב או רחוק מכם, נפל גם הוא בפח ואיבד את היכולת לשלוט על חשבונו.
גיל מסינג, ראש מטה בחברת 'צ'ק פוינט', שוחח עם ליאת רון ואריה מליניאק וסיפר על היקף התופעה. לדבריו, "ברמה הכי בסיסית, יש את המפתח שפותח את הדלת שבהיבט הזה אלו 6 הספרות שאסור לתת לאף אחד. אין שום סיבה בעולם שמישהו יקבל את הספרות האלה ובלעדיהן פשוט אי אפשר להיכנס. בהגדרות של הוואטסאפ יש משהו שנקרא אימות דו שלבי, דרכו אנו קובעים לעצמנו סוג של קוד שגם אם מישהו מצליח לפרוץ לנו לוואטסאפ, עדיין הוא צריך לעבור קוד נוסף שאנחנו הגדרנו".
בהמשך, עוד הסביר: "הם עובדים בשיטה של חוק המספרים הגדולים. כשאני נכנס לאנשי הקשר בוואטסאפ, אני רואה כמעט את כל האנשים שאותו בן אדם מתקשר איתם וכך מחשפים את השמות המעניינים, אנשים עם פרופיל גבוה מאוד, או לחילופין עושים חיפוש של ספרות, כי לפעמים אנחנו שולחים את הקוד שלנו לבנק. המניע הוא לרוב כספי, אבל זו גם דרך קלה להשיג הרבה מאוד קלה על הרבה מאוד אנשים". והבהיר: "החלק המבאס באמת הוא שאין פה פתרונות קסם, זה עובד אך ורק דרך החברה עצמה - וואטסאפ".
עריכה: דוד זבולוני