בידיעה שעלתה לאחרונה לכותרות נחשף כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה דורשת הסדר טיעון באשר לתיקיו המשפטיים של ראש הממשלה, שיכלול, לדבריה, הודאה והרשעה בהפרת אמונים, זאת לצד הרחקתו מזירה הציבורית תמורת מחיקת האישום בשוחד נגדו וויתור על מאסר בפועל, כך על פי דיווחו של העיתונאי גיא פלג ב'חדשות 12'.
עורך הדין דוד פורר, לשעבר בכיר בפרקליטות המדינה, הגיב לדברים: "אם יודעים שהדיווח נכון, זה קצת מוזר. אם יש חקירה, מה פתאום מתעסקים בשאלה האם נתניהו יישאר או לא. ראינו את זה גם בפרישה של אריה דרעי מתפקידו, כשפרש מהכנסת כדי שביהמ"ש לא יצטרך לדון בשאלת הקלון כלפיו. הרבה פעמים במסגרת מו"מ בין סנגור לפרקליטות, מסכמים שהוא עוזב את החיים הפוליטיים ואז מיישמים את זה, דרעי פשוט התפטר".
"אם תהיה אמירה לפיה ראש הממשלה לא חוזר, המשפטנים ימצאו את הדרך לעגן את זה בצורה נכונה", הוסיף. "האם המשרה כראש ממשלה היא משהו שאפשר לסחור בו? האם נתניהו ראשי לתת את זה כדי לקבל משהו באשר לעונש? הפרקליטות מנסה ליצור שיח סביב הפרישה במקום לדבר על הבעיות שעולות מעדויות השוטרים על תקלות בחקירה. לא רואה אינטרס פוליטי או משפטי לנתניהו לכך שמדברים על זה".
קשה להעריך את הדברים הללו", התייחס עורך הדין פורר לסיכוי שראש הממשלה אכן יחליט לחתום על עסקת טיעון, "הייתי מהמר שלא. אנחנו כבר שנתיים שומעים עדויות, ייקח 5-6 עד שהמשפט ייגמר, הסיכוי שיש לו להיות מורשע בשוחד וללכת לכלא נמוך, ראינו שעדי התביעה לא היו גיבורים גדולים ורובם העידו דווקא לטובתו. נשמע הגיוני שאדם לא יוכל להיבחר להיות ראש מפלגה אם הוא קיבל סיגרים לפני עשר שנים? אם תהיה עסקה שתיראה ככזו שלא עושה צדק, הנזק למערכת המשפט ולמערכת אכיפת החוק זה יהיה קרע אמיתי וקשה שאני לא יודע איך ניתן יהיה לאחות אותו".
עריכה: מיכל קדוש