אודי סגל וענת דוידוב

מצעד הדגלים? "פרובוקציה אלימה, מן הראוי לבטלו"

45597

ח"כ עאידה תומא סלימאן תקפה את קיום האירוע ברחבי הבירה בחמישי • על קרן הארנונה: "אין מישהו בממשלה שמוכן להסתכל על מה שקורה, זו גם נקמנות"


אתמול (ב') אושרה תוכנית קרן הארנונה בוועדת הכספים ברוב של עשרה מול שמונה מתנגדים, מהלך שגרר שביתה של חלק מראשי רשויות בישראל המתנגדים למהלך. חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן הגיבה לדברים.

"הרשויות הערביות יתקשו להינות מהכספים", ציין אוקו בהקשר של חוק הארנונה, וחברת הכנסת הוסיפה לדבריו: "נכון, אמנם גם ההפרשות יהיו בסדר גודל לא כל כך גדול בגלל שברשויות המקומיות כמו שאתם יודעים שנים רבות המדינה לא עזרה בהקמת אזורי תעשייה, לא הפרישה קרקעות ולא הרחיבה את התוכניות לעיר. יש מצוקה ויש חסמים. לא יכולים לבנות, לא יכולים להוציא היתרי בניה, כפי שידוע לכם יש משהו כמו 50 אלף בתים שאין להם היתרי בניה. כלומר, אם המענקים קשורים בהיתרי בניה שמוציאה הרשות המקומית מדובר על סכומים פעוטים מאוד שאפשר להעביר לכל רשות מקומית כדי להנות מהמענק המדובר".

עוד הבהירה כי "הרשויות המקומיות הערביות הצטרפו מאותו ערב למחאה, ועד ראשי הרשויות המקומיות הכריז על שביתה. הרשויות שובתות. לצערנו הרב אין מישהו בממשלה שמוכן להסתכל על מה שקורה ולהבין שהם מנחיתים מכה קשה. הכול תחת הכותרת של צדק חלוקתי כאשר העניין כולו הוא יותר תקציבים להתנחלויות ולאוצר עצמו. כולנו יודעים, הקרנות האלה שהמדינה בונה לאורך השנים בסופו של דבר זה כסף שנכנס לאוצר, שולט בו האוצר ובסופו של דבר לא מגיע ליעד שלו".

"העיקרון באופן אבסולוטי אני חושבת שכן, כי בסופו של דבר הרשויות האלה לא סתם הפכו לרשויות חזקות", הדגישה, "כאשר המדינה מרכזת את כל הכלכלה שלה במרכז, וכאשר היא בונה מטרופולין ומאפשרת תחבורה ציבורית וכל האפשרויות כדי לצמוח מבחינה כלכלית - המדינה עזרה בהגדלת הפערים האלה בין רשויות מוחלשות לחזקות".

באשר לכך שהרשויות ביהודה ושומרון אינן יעבירו כספים לקרן אך כן יקבלו מענקים, זעמה: "הם לא מכניסים כסף לקרן אבל הם מקבלים מענקים. פתאום סמוטריץ' מכבד את הדין הבינלאומי. כששאלנו למה התנחלויות לא משלמות לקרן נאמר לנו כי בדין הבינלאומי אסור להעביר כספים מהשטחים לתוך מדינת ישראל".

"יש רצון פוליטי כן לתחזק יותר את ההתנחלויות"

"יש פה משהו פוליטי?", שאל אוקו, וח"כ תומא־סלימאן הודתה: "בהתחלה אנחנו גם דיברנו על זה, יכול להיות וזה נראה. אני חושבת שהם מורידים כמה ציפורים באבן הזו, ברצון הזה להעברת החוק ואכן יעבירו אותו. זה גם נקמנות, גם כסף שנכנס לאוצר. אנחנו יודעים טוב מאוד שהתחזית הכלכלית שלפיה בנו את התקציב כנראה לא תתממש, ויהיה פער גדול בהכנסות לבין האמת בגלל ההפיכה השלטונית שהם מובילים שפוגעת בכלכלה. גם כן יש רצון פוליטי כן לתחזק יותר את התנחלויות".

הוסיפה, וטענה חברת הכנסת כי "זה כמה סיבות ביחד, זה גם נקמנות בחלק מהרשויות המקומיות וראשי הרשות שהצטרפו למחאה. הכול תחת האמתלה של צדק חלוקתי. ברור שהמטרה שלהם היא פוליטית, אם זה בעניין ההתנחלויות, הכספים, וההוכחה היא הרשויות המקומיות הערביות. אם רצו לחזק את המוחלשים היו צריכים לחשוב על פתרון להכי מוחלשים".

לסיום, הביעה ח"כ תומא־סליאמן את דעתה בנוגע לקיום מצעד הדגלים: "ברור לי שכל המצעד הזה הוא מצעד של פרובוקציה אלימה, כוחות, רוצים בכוח להוכיח שיש שליטה בירושלים המזרחית שהיא תחת הכיבוש. בעיניי, כל שנה אנחנו אומרים את זה, מן הראוי לבטל את המצעד הזה. לא לתת לכוחות הפשיסטים שמשתוללים כל פעם ואנחנו יודעים איזה אירועים אלימים. אני לא בעד יום ירושלים. אני לא מאמינה ואני נגד מה שנקרא איחוד ירושלים. ירושלים המזרחית תחת כיבוש והיא לא מאוחדת, אף אחד בעולם לא חושב ככה והגיע הזמן להבין שזה חלק מאזור תחת כיבוש ואי אפשר לקיים בו דברים כאלה".

עריכה: שני רומנו

16/05/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עאידה תומא סלימאן
עאידה תומא סלימאן  |  צילום: גילי יערי/פלאש90
Paris