מחר (ה'), כברוב השנים, צפוי להתקיים ברחבי ירושלים מצעד הדגלים. דובר חמאס בירושלים הכריז כי תוקפנות באל אקצא תוביל להסלמה. סביב המצב הנפיץ, ענת דוידוב וטל שלו שוחחו ב־103fm עם ראש העיר משה ליאון, אשר פרש את משנתו בנושא.
"מצעד הדגלים, יעבור בשקט?", תהתה דוידוב, וליאון השיב בנחרצות: "אני אעשה את כל המאמצים יחד עם המשטרה שהוא יעבור בשקט. מצעד הדגלים זה לא משהו שהמצאנו בשנתיים שלוש האחרונות, מדובר על מסלול קבוע של עשרות שנים שמתבצע כל שנה ושנה. זה שזה נהפך להיות איום כלשהו, זה לא רלוונטי הירי של הטילים ואני מקווה מאוד שהם לא יעזו לירות טילים עקב המצעד. בכלל, הם ראו שבוע שעבר שלא כדאי לירות טילים לכיוון תל אביב או בכלל".
עוד הביע ליאון את עמדתו בנוגע לכוונתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לעלות להר הבית ביום ירושלים: "אני באופן אישי לא עולה להר הבית מסיבות הלכתיות, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה. כשמדובר ביום ירושלים, זה שאני חוגג את ירושלים מאוחדת, בשום אופן אני לא רואה את זה כצעד שמתגרה מול התושבים הערבים במזרח העיר, אנחנו גרים יחד, חיים יחד. אין פה שום התגרות ואם הוא חושב לעשות את זה שיעשה את זה".
בנוסף, התייחס ראש העיר לנתונים המדאיגים המצביעים על פערי מעמדות ועוני בקרב תושבי ירושלים: "אנחנו מדברים על מיליון תושבים, מזרח ומערב. זו העיר הכי מורכבת בעולם מבחינת הרכבי האוכלוסייה, יש פה גם חרדים, גם ערבים וגם יהודים. ירושלים היא בתחילתה של מהפכה, וכשמדברים על תחילת מהפכה לא רואים את התוצאות מיד. אנחנו בונים כרגע אלפי יחידות דיור בירושלים, 2 מיליון מטרים של תעסוקה ורכבת קלה. כל הדברים האלו יגרמו לכך שאוכלוסיית העיר תעלה יותר, צריך הרבה סבלנות".
"ההגירה השלילית בעיר לא מסתדרת עם התוכניות שלך", טענה שלו, וליאון ביקש לחדד: "כמו שאת יודעת כשאנחנו מדברים על הגירה חיובית שהולכת להיות בעיר אני מדבר על אלפי יחידות דיור חדשות, מקומות שמגיעים לשם אוכלוסייה חזקה. מגיעים הרבה עולים חדשים לירושלים. פשוט צריך לבנות. אני לא יודע מתי נטשת ועזבת את ירושלים, אבל אני מדבר איתך על 15 השנים שלפניי, ממוצע הבנייה של יחידות דיור בין 2,000 ל־2,300, אנחנו את 22 סיימנו ב־7,200. עדיין לא בנינו את הדירות, הן בבנייה כרגע וכמו שאת יודעת אי אפשר להביא אנשים לדירות לא מוכנות".
באשר למקומות התעסוקה ברחבי העיר ירושלים, אמר: "אני גם מדבר על בנייה של שני מיליון מטרים של תעסוקה. אותם אנשים שיגיעו לעיר, ואותם אנשים שמתגוררים בעיר, וגם המטרופולין, הולכים לעבוד בשני מיליון מטרים. אני חייב לומר, אנחנו לא תל אביב וגם לא הייתי רוצה להיות בתל אביב, אבל מצד שני אנחנו אוכלוסייה מורכבת. יש גם אוכלוסייה חזקה מאוד, אוכלוסייה שמאוד אוהבת את העיר, והאוכלוסייה הזו הולכת להתחזק".
על התושבים שכן מחליטים לעזוב את העיר, הדגיש: "חלק לצערי גם אוכלוסייה חזקה, גם חרדים עוזבים את העיר. כל אחד בחלקו בעיר עוזב את העיר, אבל אני לא יכול להסתכל על מה שכרגע קיים או מה שהיה בשנים האחרונות, אני מסתכל קדימה. עוד שלוש שנים תשמעי שיש פה הגירה חיובית חזקה מאוד לעיר".
כמו כן, כאשר נשאל האם לא הצטרף לשביתת הרשויות המקומיות, נוכח קרן הארנונה כיוון שמדובר בצעד שטוב לירושלים, הבהיר: "לא, ממש לא. ההפך. בתוך שלוש שנים לפי הסימולציות של האוצר ירושלים תתרום לקרן הזו. אני מאחל לכל אחד שתמיד יהיה בצד הנותן ולא המקבל. יש נושא כלכלי פר אקסלנס, אני לא חושב שיש פה עניין פוליטי בכלל. מי שנתן את הרעיון הזה אלה אנשי האוצר שהם כלכלנים לכל דבר. ירושלים לא יכולה לשבות כיוון שאנחנו מדברים על תקציב סגור של ירושלים מול הממשלה, הגעתי להסכמה איתם, אנחנו סה"כ מעגל סגור של תקציב שאני בטח לא יכול ולא רוצה להצטרף לשביתה".
"אני לא חבר ליכוד הרבה שנים. לא הצטרפתי לשביתה בגלל שאנחנו מדברים על ירושלים ובירושלים מדברים על תקציב סגור והוא לא רלוונטי לשביתה. סתם לשבות בטח שאין לי סיבה, בטח שזה לא מתאים בירושלים לשבות. אבל כל אחד אומר את מה שהוא חושב וזה בסדר גמור", הדגיש.
עריכה: שני רומנו