תמיד יש מקום לשיפורים, כפי שהסביר לנו הבוקר ראש עיריית ירושלים משה ליאון, ב'שבע תשע'. ירושלים חוגגת 56 שנים לאיחודה, אנחנו מצטרפים, אבל הנתונים משקפים תמונת מצב שונה. במספרים שמתקרבים למיליון, יותר מ־500 אלף יהודים, כ־370 אלף ערבים, רובם מוסלמים.
האוכלוסייה החרדית מתקרבת ל־50 אחוזים, נכון ל־2021, חילונים? רק 19 אחוזים על פי נתוני הלמ"ס. עוד נתון מטריד - הגירה שלילית. צעירים עוזבים בקביעות כי אין די מקומות עבודה, הדיור יקר, נודדים מערבה. מכירים את זה שירושלמי נשאר ירושלמי, בלי קשר לכלום. אבל בסוף העיר המורכבת הזאת ענייה מאוד, כ־40 אחוזים מהמשפחות חיות מתחת לקו העוני, בהן 51 אחוז ילדים. המצוקה הכי גדולה היא בקרב החרדים והערבים.
איך רה"מ בנימין נתניהו אמר פעם בראיון ל'דה מרקר'? 'אם מנקים את הערבים והחרדים, ממדי אי השוויון נמצאים במצב מצוין בלעדיהם'. אז אפשר לאמץ את אותו פטנט גם ביחס לרמת הלימודים של הילדים הירושלמים, בלי לימודי ליבה, מצבנו היה מצוין, אבל זה הרי לא קורה, וגם בכספים הקואליציוניים אין עידוד ליציאה לעבודה.
ירושלים היא עדיין היעד המוביל בתיירות, למרות הסיכונים הבטחוניים. אז כדי שמצבנו יהיה טוב יותר עם חרדים וערבים, הגיע הזמן להוציא אותם לעבודה. וזה גם יצמצם את מספרם של הילדים העניים שיוכלו לשמוח יותר ביום חגה של ירושלים. חג שמח.