שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת דרש השבוע (ב') מהממונה על התחרות מיכל כהן להתפטר מתפקידה, זאת לדבריו נוכח "חוסר היכולת להמשיך לעבוד כשהפערים המקצועיים הם רבים וראש הרשות מסרבת לאמץ ולממש את מדיניות השר". בתגובה, הבהירה כהן כי היא ממשיכה כרגיל חרף רצון השר בעזיבתה.
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה אמנון מרחב שוחח עם ענת דוידוב והגיב לדברים. "רשות התחרות היא הכלי המרכזי שקיים למשלה כדי להיאבק ביוקר המחיה, בפוקוס על המונופולים והקרטלים הגדולים החוסמים את התחרות הנדרשת להורדת מחירים", טען. "לא מהיום ולא מאתמול הרשות חלשה, מזה כמה שנים. תארו לכם שבעשור האחרון לא הוכרז פה מונופול אחד, וכשלא מוכרז מונופול, חקירות נגד מונופולים, קרטלים ותיאומי מחירים נמשכים כמעט שנתיים במקרה האחרון. אנחנו מבינים שהרשות הזו לא מרתיעה את המונופולים, לא מבצע את תפקידה, וכל אזרחי ישראל סובלים מזה".
"המודל של הרשות קיים בהרבה מאוד ארצות מתפתחות וכלכלות מתקדמות כמו בישראל, זה לא מודל שהומצא כאן", הוסיף. "החוק טוב, רק מה? צריך למלא אותו בתוכן. אני לא מביו את המהומה. בכל ארגון כשהוא לא מתפקד, קודם כל מי שצריך לתת דין וחשבון זה מנהל וראש הארגון. רק בישראל יש ליקוי מאורות לפיו כשהארגון לא מתפקד, תעשה את הכל, תפרק את הגוף ותמציא אותו מחדש, רק אל תיגע במנהל. אני לא מבין את הדרמה שמנסים לייצר סביב זה, רק בישראל יש פקידים שלא ניתן לגעת בהם. למבקר המדינה יש ביקורת חריפה על רשות התחרות".
בהמשך, ביקש מרחב לתקן: "זו הזיה שחלק מהתקשורת מפמפמת כדי להציג את הגברת כהן כשעיר לעזאזל שנזרק מתחת לגלגלי המאבק של יוקר המחיה, זו פרשנות של מי שרוצה ללבות מאבקים לא ענייניים. אין לנו זמן להמשיך ולשחק, אנו חמישה חודשים בתפקיד, בודקים איתה איך מאיצים תהליכים ואיך הרשות הופכת ליותר התקפית, ואנו מבינים שמנהלת הרשות רואה אחרת את האופן בו הרשות צריכה להתנהל ולא מבינה לצערי את המציאות ואת הצורך להכניס את הידיים עמוק למאבק ביוקר המחיה".
"לא אמרנו אף פעם שזה המנדט של השר להדיח את כהן", הבהיר מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה בסיום. "לגברת כנהן יש זכות שימוע, ומוועדת המינויים זה עובר לממשלה שהיא זו שמינתה אותה, והיא זו שעל פי החוק ראשית להעביר אותה מתפקידה. למיכל ולרשות לתחרות יש עצמאות מלאה בשיקול הדעת ובאכיפה".
עריכה: מיכל קדוש