חמישה בני אדם נרצחו בחמישי האחרון במסע חיסול קטלני במועצה המקומית יפיע, זאת כשהמחסלים, שעל פי ההערכות משתייכים לארגון הפשיעה של בכרי, החלו לירות בנשק אוטומטי במגרש לשטיפת מכוניות במקום.
מאהר ח'לילה, ראש המועצה המקומית יפיע, התייחס לאירוע הטרגי: "למרות הקושי, אנחנו משתדלים לחזור לשגרה, עם כל הצוות המקצועי שלנו, רווחה ופסיכולוגים אנחנו מלווים את התלמידים במיוחד שאחד ההרוגים זה תלמיד של בית ספר, בן חמש עשרה".
על ההגעה למקום האירוע אמר ח'לילה: "לצערי, ראיתי את כל זה בעיניים. הייתי שם לפני המשטרה, לפני מד"א, לפני כולם. מהראשונים שהגיעו לשם. ראיתי טבח, זה דבר שלא ראיתי בחיים שלי אולי רק בטלוויזיה, בסרטים, לא נעים לתאר את זה. ללא ספק ראו שהם מתו".
"שנה מדממת עם מעל מאה נרצחים, אבל האירוע הזה זה משהו שלא ראינו עד היום", אמרה ענת דוידוב, ולכך השיב מאהר ח'לילה: "זה יותר מרצח של בן אדם אחד או שניים. לא עברו עלינו מצבים כאלה דומים". הוא הוסיף כי "ביפיע, בשבעים שנה האחרונות, התרחש רצח פעמיים או שלוש".
מי החשודים ומי עומד מאחוריו?
"הלוואי שאני אדע", אמר ח'לילה והוסיף: "אני כמובן פונה למשטרה שהם הגוף המורשה שיכול לטפל בנושא הזה ויש לו את כל האמצעים להגיע לאמת ולדעת מה נכון".
לגבי הפחד בכפר שיתף ראש המועצה: "יש חלק שכן מפחדים, זה לא סוד. אתה לא מצפה שזה (רצח) יקרה באור היום".
"הפחד נכנס לכל אחד. לכל גבר לכל אישה", אמר ח'לילה בצער והמשיך: "זה מצער להגיד את זה וזאת הפקרות על גבי הפקרות. אף אחד שלא יספר סיפורים - זאת הפקרות של שבעים שנה. צריך לטפל ולתת עדיפות לחברה הערבית, מכל הבחינות, מבחינה חינוכית, מבחינת דיור, מבחינת תחומי שיפוט, מבחינת תעשייה, מבחינת להשקיע".
באשר לשאלה, האם צפויה פגיעה במשתפי פעולה עם המשטרה או אזרחים שייתנו מידע על הרצח, השיב: "כמובן, למה, המשטרה עושה את תפקידה בנושא הזה? מה שאני יכול להגיד זה שבאמת צריך לבדוק את זה לעומק. עבודה מקצועית מדרג ראש הממשלה והממשלה עד שתגיע לאזרח הפשוט. כמובן דרך המשטרה וכל הגופים הביטחוניים".
הוא הדגיש: "כמובן שאני מאוכזב, מכולם. זה טבח שהיה במדינת ישראל, מדינה מתוקנת מתנהגת ככה? ככה מטפלים בנושא הזה? אין שום עזרה מהמוסד? מהממשלה? אף אחד לא דיבר. עכשיו אנחנו יום שלישי, בוא נגיד שלושה ימים ואף אחד לא דיבר".
המפכ"ל היה ביפיע? דיבר איתך?
"כן, היה ודיבר איתי. אמר 'אנחנו עושים את העבודה וממשיכים לעבוד'".
אתה מאמין לו?
"אני חייב להאמין. רק עכשיו יש קרע ויש אי אמון בין החברה הערבית לבין המשטרה. זה מה שאני יכול להגיד" אמר והוסיף כי השר לביטחון הפנים בן גביר לא היה נוכח בזירה "אני לא ראיתי והייתי בזירה כל הזמן. שמעתי שהוא היה בכניסה לכפר אבל הוא לא היה בזירה".
השאלה אם הוא יתקשר אליך, האם אתה מוכן לדבר?
"מה זה יוסיף לי עכשיו? שמענו סיסמאות ועכשיו זה הזמן לעבוד", אמר וסיפר כי אף אחד מהממשלה לא יצר איתו קשר.
"אם זה היה קורה בירושלים, אם זה היה קורה בתל אביב, ראש הממשלה לא היה מתקשר לראש העירייה או מועצה? אם זה היה קורה בחדרה הוא לא היה מתקשר?" אמר, וסיכם: "הרבה גורמים בחברה הערבית כמו ראשי רשויות וועדת המעקב מתפרקים. אנחנו לבד, אנחנו נטושים".
עריכה: שי איידלר