בהסתדרות המורים מתנגדים בימים אלה בחריפות ליוזמת החקיקה שעתידה לחייב התקנת מצלמות בגני ילדים, זאת חרף התלונות החוזרות ונשנות על התעללות מצד גננות וסייעות. מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד שוחחה עם ענת דוידוב והגיבה לדברים.
"ברשותך אני רוצה להסביר את הבלבול הגדול שקורה במעונות ופעוטונים ומה שקורה בגנים 3־6", אמרה בן דויד בפתח השיחה. "נגרם עוול גדול מאוד לגננות המסורות שהלכו ולמדו, הכשירו את עצמן, וגם ממשיכות להתמקצע ולהשביח את עצמן בכל הנושא של לנהל גן. כל אלה שעוסקים מאפס עד 3 הן לא גננות. אני יכולה לומר שמבחינת הרשעה, אין שום הרשעה של גננת בגילאי 6-3 בכל הנושא של התעללות בילדים. יש תלונות, התלונות נבדקות ובסופו של דבר נסגרות. אכן זו ההבחנה שצריך לעשות".
עוד טענה כי "צריך להבין שהגן הוא לא סטרילי, ויש פגיעה קשה מאוד בפרטיות הן של עובדות, של הגננות ושל התלמידים. אני כהורה, אם הילד שלי היה בגן, לא הייתי רוצה שיוצבו מצלמות. לא הייתי רוצה שכולם יראו איך הילד שלי מתנהג, לא הייתי רוצה אם הפסיכולוגית מדברת עם הגננת מה הם אומרים על הילדים. פה הפגיעה בפרטיות".
בתגובה לאמירותיה זעקה דוידוב כי מקרי ההתעללויות ממשיכים להתרחש והביאה כדוגמה את פרשת הגן באילת, ובן דויד חידדה: "זה קרה בפעוטונים. ללכת ולהשליך על משהו שקרה בגילאים 0־3 ולהשליך על 20 אלף גננות, עם כל הכבוד. לנושא הזה אנחנו מתנגדים. אני אומרת שהחוק פופוליסטי, החוק חוקק בנושא, הוא נחקק, החוק של הצבת מצלמות מגילאי 0־3 ישנו. יש מצלמות במסדרונות בתי הספר, אין בכיתות, ויש גם גנים שעושים את המצלמות גם בחצר, אבל לא ניתן את הצבת המצלמות כי זו פגיעה של הפרטיות הן של הגננת והן של התלמידים. גם משרד החינוך מתנגד, גם משרד המשפטים אז התנגד, ואני מאמינה שהחוק הזה לא יעבור. חוק פופוליסטי, לא ניתן לאף גורם לעשות סיבוב בנושא הגננות".
בהמשך, כאשר ביקשה דוידוב להשמיע לבן דויד את דבריה של חן ממטה המאבק למען הילדים, תקפה מזכ"לית ההסתדרות: "אנחנו לא נמצאים באח הגדול, הגברת הזו דיברה על הפעוטון ולא על ילדים בגילאי 3־6. לא יכול להיות שאת כל התסכול, המרירות, יפילו על הגננות שעושות את העבודה שלהם בצורה מקצועית ומסורה. דיברתי עם שר החינוך, גם שר החינוך אמר שבנושא 0־3 כן ילך משרד החינוך בנושא, בנושא של הצבת מצלמות לא יהיה".
לסיום, התייחסה בן דויד למקרי האלימות של התלמידים וההורים כלפי המורים: "זה לצערנו מכת מדינה. אנחנו רואים את זה בחברה שלנו, שנעשתה חסרת סבלנות, אלימה לצערנו, וזה מקרין על בתי הספר. צריך באמת לתת פתרון עומק, איך אפשר למגר את כל הנושא הזה. אני חושבת שעם אכיפה בנושאים האלה, עם סנקציות שיוטלו גם על ההתנהגות של ההורים, רק ככה נוכל להפחית ולמנוע. לא יעלה על הדעת שהורה יכול להיכנס לבית הספר, גם לנזוף במנהלת במקרה הטוב וגם אלימות מילולית וגם פיזית - בתי הספר הפכו להיות הפקר. אין להם סמכויות, הידיים של המנהלים, בלי אוטונומיה וסמכויות שינתנו למנהלי בתי הספר המצב ילך ויחמיר".
"אין גננות, אין מורים, מה רוצים עוד ההורים? מה זה מטה מאבק? עם מי אתה נאבק? גננות? מורים? זה אנשים איכותיים שנמצאים במערכת ונותנים את נשמתם, במקום לבוא ולחבק אותם - זו ההתנהגות? בסופו של דבר זה יבוא בעוכרי ההורים ומערכת החינוך. צריך להתעורר", הכריזה.
עריכה: שני רומנו