השופטים במשפט נתניהו העבירו לפרקליטות מסר ובו טענו כי יהיה קושי להוכיח שוחד בתיק 4000, כך על פי דיווח בסוף השבוע ב'חדשות 13'. בתוך כך, היועמ"שית גלי בהרב־מיארה טענה כי יש בכוונתה לדבוק באישום בסעיף השוחד בתיק, חרף דברי השופטים. היום (א') תיפתח עדותו של ארנון מילצ'ן עד מפתח בתיק 1000.
עו"ד נורית ליטמן, לשעבר המשנה לפרקליט המדינה, הגיבה לכך: "האירוע עצמו הוא חריג ועדיין הוא לא אירוע שלא התרחש מעולם בבתי המשפט. יש מספיק אירועים ותיקים שבהם בית המשפט פנה לצדדים ולתביעה ואמר 'אני רואה קשיים, אני רואה בעיות, יהיה לכם קשה להוכיח', תוך כדי ניהול התיק ורמז שכדאי להגיע להסדר. יש גם תיקים כאלה שנגמרו בסוף בהרשעה בלי הסדר".
עם זאת, הדגישה: "בית המשפט לא הוציא הודעה אז כל מה שאנחנו חיים עליו אלה סיפורים על מה שהתרחש שם. אני לא מפקפקת באמינות הידיעות אבל אל תשכח שיצאה ידיעה של עורכי הדין של ההגנה שתיארו ניואנסים שונים".
עוד אמרה: "אני לא מאמינה לעצמי שבית המשפט תיאר לעצמו שזה מה שיהיה ואני במקומם כן הייתי שוקלת להוציא הודעה פורמלית על מה התרחש בדלתיים הסגורות, כי היום הכל גלוי ממילא".
בהנחה שאלה הדברים שהתרחשו, איך את רואה את המשמעות של הדברים הללו?
"בית המשפט אמר לתביעה 'יש לכם בעיה עם תיק 4000'. עכשיו צריך לזכור שהשאלה אם יש סיכוי סביר להרשעה או לא, זאת שאלה שהתביעה צריכה לשאול את עצמה כשהיא מנהלת תיק פלילי. היא לא תלויה בהערה של השופט ספציפי, היא תלויה בהערכה משפטית שעושים לפני הגשת כתב האישום ולאורך ניהול התיק".
בהמשך שיתפה כי "נניח שהתביעה חושבת שיש סיכוי סביר להרשעה, והשופט בתיק מסוים חושב אחרת. אם כל פעם שהשופט יגיד 'אני חושב שאתם צריכים לחזור מאישום', התביעה תחזור בה מהאישום, היא תוותר על הכלי של שכנוע בית המשפט שהיא צודקת והוא טועה. היא גם תוותר על האפשרות לערער על פסק הדין במקרה שבית המשפט החליט לזכות".
"המחשבה שברגע ששופט אומר 'אני רואה קושי גדול בתיק' זה אומר שהתביעה כמעט אוטומטית אומרת 'אוקיי, בית המשפט רואה קושי בתיק אני צריכה לחזור מאישום' - זאת אמירה שלא מקובלת עליי. התביעה לא אמורה להחליט אם להשאיר או לא להשאיר אישום על עמדתו של בית המשפט. במיוחד אם זאת אמירה שניתנת זמן לא מבוטל לפני בית המשפט שמע וקרא את כל הראיות".
כאשר נשאלה אם זאת הדרך גם במחיר של התבזות, ענתה בנחרצות: "זיכוי זאת לא התבזות. כל הזמן אנשים טוענים שיש יותר מדי אחוזי הרשעה במדינת ישראל, וכל דבר שהתביעה אומרת, בית המשפט מקבל ישירות". היא חידדה: "גם במשפט לא רגיל, החובות של התביעה לא משתנות. החובות של התביעה הן להגיש כתב אישום כשיש סיכוי סביר להרשעה. זה לא תיק בטון".
"אני לא חושבת שלא צריך להקשיב לשופטים. התביעה צריכה להעריך כל הזמן מחדש את הראיות שיש בתיק. היו מעולם תיקים שבית המשפט פנה בדרך דומה והתביעה אמרה אני לא רוצה לחזור מאישום ובסוף הייתה הרשעה", סיכמה.
עריכה: שי איידלר