במהלך סוף השבוע, אירע ניסיון מרד של כוח ואגנר בנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, בעקבות התנהלותו במלחמה מול אוקראינה. בסופו של דבר, יבגני פריגוז'ין, מנהיג הכוח, נסוג. ארקדי מילמן, ראש תוכנית רוסיה במכון למחקרי ביטחון לאומי INSS, שוחח על כך עם ענת דוידוב וניסים משעל ב־103fm.
"היה מרד, אבל לא הייתה שום קונספירציה. היה בהחלט מרד, רק שהכוונות של המרד היו אחרות ממה שהוצגו", טען מילמן, והוסיף: "יש מאבקי כוח פנימיים מאוד מאוד קשים ומאוד אינטנסיביים בכל מיני קבוצות תוך כדי מלחמה. כוח ואגנר צבר כוח אדיר, זה באמת גולם שקם על יוצרו. זה ממש צבא פרטי, מצויד היטב, עם חלק מסוים של חיילים מיומנים ביותר".
עוד אמר: "זו ההתחלה האמיתית של סוף עידן פוטין. פריגוז'ין לא עשה אף פעם שום דבר מתוך אמוציות או מתוך זה שהוא לא התכוון. הוא תכנן את האירוע הזה, כיוון בקפידה, עשה אותו נכון, ניהל אותו נכון. עכשיו אנחנו נהיה עדים לכל מיני התרחשויות ברוסיה. מכאן התחיל הסוף".
"ללא ספק, המשטר כבר לא יציב כמו שהיה", טען, והדגיש: "פוטין הוא בהחלט חלש - זו פעם ראשונה במהלך כל שנות הכהונה, החל מסוף 1999, כשהוא התמנה לראש הממשלה, עד היום הזה. זה באמת אירוע מכונן".
עם זאת, הבהיר: "אין כרגע יורש. בדרך כלל, במצבים כאלה, כשיש מנהיג כזה שהוא כמעט דיקטטור, תמיד באה אחר כך איזושהי הנהגה קולקטיבית כי אין יורש. להיות יורש זה גם מאבק נוסף, על המאבק שקיים".
בהמשך, הסביר את ההשפעה של אותו מרד על המלחמה מול אוקראינה, ואמר: "זה נותן לאוקראינים רוח גבית. ללא ספק, המערב מבין שהם חייבים להמשיך לתמוך באוקראינה, כי בלי תמיכת המערב, אוקראינה לא תצליח לנצח ולהתגבר על רוסיה, לכן הקרבות ימשיכו וצפוי לנו קיץ חם מאוד מבחינת הקרבות ברחבי אוקראינה".
לטענתו, "אין לפוטין אסטרטגיית יציאה. הוא נכנס למלחמה מתוך מיס קלקולציה גמורה. הוא חשב שהוא יכבוש את אוקראינה, כולם מדברים על שלושה ימים, דובר על שבועיים. הוא חשב שהוא ינצח את האוקראינים, זהו זה. אין לו תוכנית ב'. הוא טקטקן, אבל הוא לא אסטרטג, לכן אנחנו עדים לתופעה כזאת של המשך המלחמה כשהוא לא יודע מה לעשות".