"שמח לבשר לכם שהצעת החוק שהגשתי, בתמיכת ובעידוד השר לבל"ם איתמר בן גביר להחמרת הענישה למחבלים מגיל נוער עבר בועדת שרים לחקיקה. החוק משנה את המציאות שבה התייחסו למחבלים מתחת לגיל 14 כקטינים, ומשווה את הענישה למחבלים קטינים כמו לבגירים. לטרור אין גיל ומי שמבצע פיגוע ופוגע באזרחי מדינת ישראל יתן את הדין". במילים אלה, תיאר יו"ר סיעת עוצמה יהודית חבר הכנסת יצחק קרויזר את הצעת החוק שהגיש, זאת בדבר החמרת הענישה למחבלים מתחת לגיל 14.
ח"כ קרויזר שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm, והסביר את הרציונל העומד מאחורי הצעת החוק אותה הגיש. "אנחנו מדברים על הגיל בין 12 ל־14", ציין ח"כ קרויזר, והוסיף: "חוק שמיסודו הוא חוק טוב, שבא להגיד 'נער שנפל לעבירה פלילית מדינת ישראל רואה צורך לשקם אותו', אבל עוד לכולנו זכורה התמונה של המחבל בן ה־13 שמתפעל אקדח כמו לוחם ומנסה לרצוח יהודים, ולכן אמרנו שברגע שיש עבירה של אירוע פח"ע אנחנו לא חושבים שנכון לשקם את אותו קטין אלא להטיל עליו עונש מאסר".
"אנחנו בעצם רוצים לקחת הוראת שעה ולהפוך אותה להוראת קבע כחקיקה בחוק, ולגזור מאסר לקטין בעבירת טרור בלבד. חוק הנוער מגיע להגן על אותו קטין, אנחנו אומרים שכאשר יש מחבל, גם אם הוא קטין, הוא צריך לשאת בעונש מלא כמו בגיר, מאחר והוא מגיע לעשות פיגוע על רקע לאומני. הענישה צריכה להיות מחמירה, להעביר מסר חד וברור", הכריז.
לאור אמירותיו, תהה כספית מה יהיה דינו של קטין יהודי אשר יבצע פשע טרור, וח"כ קרויזר השיב בנחרצות: "במדינת ישראל יש חוק, ועל כל אזרחי מדינת ישראל להיות כפופים לחוק. אין הבדל בחוק במדינת ישראל היהודית והדמוקרטית חקיקה אחת ליהודי וחקיקה אחת לאדם שאינו יהודי - יש כאן חוק עבור כל אזרחי מדינת ישראל. יש חוק אחד עבור כל האזרחים במדינה. אני חושב שזה משהו שהוא ברור לכולנו. החוק מדבר על עבירה שמבוצעת כעבירת טרור, ואם אותו אזרח קטין יורשע שהמעשה שהוא עשה כעבירת טרור - החוק יחול עליו".
"החוק אומר שעד גיל 12 אין אחריות פלילית. אנחנו באים ואומרים באמירה ברורה - החוק נועד לייצר הפרדה מאוד ברורה ומסר ברור לכל מי שעוסק בפעילות של טרור, שהחוק כלפיו יהיה מחמיר ודרקוני כדי למגר את התופעה החולה הזו", הדגיש, "לצערנו הרב ראינו לא מעט מחבלים קטינים שפוגעים באזרחי ישראל. אני רוצה להעביר כאן מסר חד וברור - גם קטין שעוסק בטרור. החקיקה עוברת קודם כל את המסננת הראשונית של הכנסת. החוק מראש עושה הפרדה, שכאן הוא רוצה לשקם את אותו רוצח או עבריין, וכאן החוק רוצה להעביר מסר של הרתעה".
עריכה: שני רומנו