הצעת החוק לפירוק לשכת עורכי הדין עברה אתמול (ד') בקריאה טרומית. סיון כהן דנה על כך ב־103fm עם עו"ד עמית בכר, יושב ראש הלשכה, אשר הגיב לידיעה שעוררה סערה והסביר מדוע בעיניו היא כה חמורה.
"לא הפתיע אותי, מאוד ציער אותי", הודה, והכריז: "הוא מסוכן. זאת התנהגות לא דמוקרטית. רק לפני שבועיים הגיעו פעם ראשונה בהיסטוריה כלל ציבור עורכי הדין. נתנו אמון מוחלט בלשכה ולעג מוחלט לכל הרעיונות המגוכחים לפרק אותה ולקחת את הוועדה לבחירת שופטים".
בתגובה לאמירותיו תהתה כהן האם במידה ואפי נווה היה נבחר לראשות לשכת עורכי הדין החוק היה עולה, ועו"ד בכר השיב בנחרצות: "בטוח שלא. הם אמרו במפורש. לכן החוק הזה גם לא דמוקרטי וגם לא חוקי לדעתי גם בתוכן וגם בשיטה. הם רוצים לפרק כל מאחז שדואג לשלטון דמוקרטי ליברלי במדינת ישראל. אבל העיתוי, זה שהם לא יכלו לממש את הרצון שלהם להשתלט על הוועדה לבחירת שופטים - ברור שזה העיתוי".
"הרצון הוא השתלטות פוליטית על הוועדה לבחירת שופטים, לרסק את עצמאות המערכת. ניסו לשנות את החוק, הדבר הזה נבלם, שמו את כל המאמץ שאפי נווה ייבחר. זה רק מראה כמה פסולות המוטיבציות, אבל זה אפילו לא העיקר. העיקר שלשכת עורכי הדין פעם ראשונה התייצבה בצורה גורפת לצד ציבור שומר החוק. אין לזה שום קשר פוליטי. לא רק שקיבלנו רוב עצום, כל עורכי הדין באו להצביע", הדגיש.
עוד טען כי "עורכי הדין בחרו לפני שבועיים בצורה חסרת תקדים ואמרו - אנחנו רוצים את המבנה הזה של הלשכה ושתעסוק בשמירה על עצמאות המערכת והדמוקרטיה. הדברים מתחברים, אין מה לעשות, גם לחקיקת עילת הסבירות בנוסח הקיצוני שמוצע".
תגובת חבר הכנסת חנוך מילביצקי: בכר לחוץ ואני מבין אותו - ברגע שהלשכה תהפוך לוולנטרית הוא ישאר עם תואר ריק מתוכן והכי חשוב - בלי 100 מיליון ש"ח לשנה שהלשכה עושקת מעורכי הדין. ההליך המשמעתי הזניח והשקרי שהוא מדבר עליו עוסק בתלונה של צד שכנגד בתיק שייצגתי. התלונה שהוגשה בשנת 2016, ללא ידיעתי, החלה להתברר משום מה רק בשנת 2022. מדובר בעלילה שכבר הופרכה בבית המשפט.
עריכה: שני רומנו