גל חום שוטף את המדינה ועל פי התחזיות, נראה כי בסוף השבוע הוא יגיע לשיאו. האם מדינת ישראל ערוכה לתרחיש של עומס בצריכת החשמל בימים הקרובים? ליאת רון ויעל אילון דנו על כך ב־103fm עם מאיר שפיגלר, מנכ"ל חברת החשמל, אשר ביקש להרגיע את המאזינים.
"עברנו את ה- 14,400 מגה וואט", דיווח שפיגלר והסביר: "אנחנו נמצאים במצב שיחידות הייצור נמצאות בייצור שנותן מענה לכל צריכת החשמל של כל תושבי המדינה. גם באותה נקודה שבה הצריכה היא מקסימלית, עם עודף שנותן לנו מרחב ביטחון, כך שכולם להמשיך לתפקד באופן שוטף ולא להתעסק בסוגיית חסר החשמל".
"לא יהיו הפסקות חשמל", הכריז שפיגלר לגבי סוף השבוע הקרוב, "חברת 'נגה' היא זו שעל פי הערכות, קובעת מה היקף הייצור שצריך להיות מנת חלקנו. אנחנו נמצאים עם מרווח ביטחון גדול מאוד בין יכולת הייצור לבין הצריכה שעתידה להיות בכל הימים שאנו עומדים בפתחם. כך שלא צפויה בשום פנים ואופן סיטואציה שבה אנשים יצרכו חשמל יותר ממה שניתן לייצר".
איך אפשר להבטיח שתהיה אספקה תקינה של חשמל?
"הפקנו לקחים והסקנו מסקנות. אנחנו נמצאים בתיאום מלא מול חברת 'נגה', וגם עם משרד האנרגיה. אחת ליום אנחנו עורכים שיח אודות המצב ומה שצפוי להיות ביום שלאחר מכן, כך שאנחנו מוכנים", הדגיש.
בהמשך, התייחס לנושא ייצור החשמל. "יחידות הייצור המתוקנות בארץ, לא רק של חברת החשמל, אלא גם של כל היצרנים הפרטיים, כולל הייצור באמצעות קרני השמש – בהחלט נותנות מספיק אנרגיה. ישנו מספיק הספק שייתן מענה לצריכה מוגברת של חשמל בקרב כל תושבי המדינה. אנו נמצאים במרחב מספיק בטוח בין צריכה מרבית לבין יכולת הייצור של התחנות", אמר.
כחלק מההערכות אתם מפעילים גם תחנות המבוססות על פחם?
"בהחלט. בהתאם לצורך", השיב שפיגלר, "אלו תחנות ייצור פעילות. עדיין לא השלמנו את ההסבה של כל התחנות מייצור באמצעות פחם לייצור באמצעות גז. אך אנחנו עתידים לסיים את המלאכה בנושא הזה בסוף שנת 2025. עד אז, כל תחנה שמייצרת חשמל באמצעות פחם, ובכל זאת נדרשת לספק אנרגיה לתושבי מדינת ישראל, בהתאם להנחיות 'נגה' נפעיל אותה".
עריכה: עינב אורגד