שר התקשורת שלמה קרעי הציג אתמול (ב') את הרפורמה בשוק התקשורת בישראל אותה הוא מוביל כחלק מתפקידו. חיים לוינסון ועו"ד דוד פורר שוחחו עם מי שהיה מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ, אשר הביע את דעתו על תוכניתו של השר.
"יש שם סדר של נקודות, חלקן על הכיף כפאק, וחלקן מתחומי ההזיה", אמר קובלנץ, ופירט: "הגיוני מאוד למזג, זה בסדר גמור, הדבר השני שאין לי שום בעיה איתו זה ביטול הרגולציה על גופים מסחריים. שהציבור יחליט אם זה טוב או לא טוב, אני קצת חריג בעניין הזה אבל בעיניי זה בסדר גמור. מצד שני, יש שם באמת את אחת ההברקות הכי גדולות שראיתי, כל האתוס של הרפורמה הזו זה כמה שפחות התערבות ממשלתית, הם רוצים להקים גוף שימדוד את הרייטינג מטעם המדינה".
עוד הסביר כי "הוועדה למידרוג זה כל מי שיש לו עניין, כל גופי השידור בישראל, והמפרסמים והפרסומאים. זה הגוף שמודד, כל תכליתה של הוועדה למידרוג היא לקבוע כמה כסף. בעיניי זה היה בזבוז כספי ציבור לשיטה הלא רלוונטית הזו, והתאגיד בגלל שהוא לא מוכר פרסומות אין לו שום צורך בעניין הזה. להבנתי הוא רוצה להקים גוף שיתן את ההכשר לוועדת המידרוג האם היא עושה את זה טוב או לא טוב".
"מה 'ערוץ 14' ירוויחו מזה?", התעניין לוינסון, וקובלנץ השיב: "לערוץ 14 יש טענה שהיא די נכונה, שהשיטה הזו לא מודדת אלמנט מאוד חשוב - הדיגיטל. 'ערוץ 14' זה הערוץ השני מבחינת הצריכה. אין לי שום עניין להגן או לא על 'ערוץ 14', בכל תקופה יש את הבייבי שהשלטון משום מה מגן עליו, או הפקידות, וזה בסדר גמור. אבל תעצרו את נשמתכם, רוב רובה של הרפורמה הזאת לא יעבור. דינמיקה של רפורמות, ומאוד מסובך לעשות רפורמות במגזר הציבורי".
לסיום, טען קובלנץ כי "כל רפורמה לוקחת בין חמש ל־70 שנים, ואני מניח שיש לממשלה הזו עוד דברים אחרים להתעסק איתם. במרוצת הזמן היא מאוד תדולל, אפילו החיבור של הרשות השנייה ומועצת הכבלים, שכולם פחות או יותר מסכימים לזה, זה אירוע מאוד מסובך מסיבות משעממות. לדעתי הוא בכל מקרה תכנן את זה לתחילת יולי, אני מעריך שאין פה תרגיל שחמט מתוחכם מדי. זה היה מוכן והוא יצא עם זה, כך נראה לי".
עריכה: שני רומנו