שר התקשורת שלמה קרעי הציג אתמול (ב') את הרפורמה שלו בענף התקשורת. דוד ורטהיים ('וואלה', 103fm) שוחח על כך עם איריס קול ב־103fm, והביע את עמדתו על תוכנית השר שכבר עוררה הדים בתחום.
"האמת, מי שקצת בקיא בפרטים לא ממש הופתע אתמול (ב') כי כל הדברים כבר פורסמו בכל מיני הדלפות בחודשים האחרונים. אני מזכיר, לשר התקשורת יש הצהרות גבוהות ומימוש קצת פחות גבוה, כמו שראינו בנושא התאגיד. ועדיין, כשמקבלים את כל החבילה הזאת, זה קצת מזכיר את הרפורמה המשפטית, רואים סל שאם הוא ימומש, פני התקשורת הישראלית עומדים להשתנות לחלוטין", ציין.
הוא הסביר: "למעשה, קרעי רוצה לשנות לחלוטין את כל מבנה האכיפה על ערוצי הטלוויזיה המסחריים באופן כזה שהוא פשוט רוצה לבטל אותו כמעט לחלוטין. היום יש לנו רשות שנייה ומועצת כבלים ונדל"ן, בתוך הדבר הזה יש לנו סמכויות לקנוס, לעשות פיקוח על הפרות, לדאוג לתוכן שיווקי, אורך מהדורות וכן הלאה. הוא רוצה בעצם לבטל את שתי המועצות האלה. גם היום הן לא נטולות פוליטיזציה, יש בהן אנשי מקצוע טובים והקשר ביניהן לבין השר שאחראי על יו"ר ועדת האיתור וזה שממנה אותה, הוא קשר שקיים, יש קשר פוליטי. הוא רוצה לבטל אותן".
"אממה, הוא לא אומר 'אנחנו לא רוצים בכלל רגולציה', הוא אומר 'אנחנו כן רוצים, רק שאנחנו נקבע מי הם הרגולטורים, מי תהיה המועצה החדשה הזאת', אז הוא יצר איזשהו מודל של איזושהי ועדה שתהיה יחידה בתוך משרד התקשורת, היא לא תהיה רשות עצמאית", טען, והוסיף: "ובתוך הדבר הזה מי שיקבע מי זהות החברים שלה יהיו שרי החינוך, הוא, שר המשפטים, והמועצה הזאת היא זו שתקבע מי עמד בקריטריון חדשותי, מי זכאי למענק עידוד תחרות, הוא ייתן לכל אחת רשות לשדר חדשות, מה שיכול להפוך את מדינת ישראל למעצמת פייק ניוז, עד היום היינו צריכים רישיונות".
בהמשך, אמר ורטהיים: "עוד לא ראינו את תזכיר החוק המלא, אבל עצם זה שהכוח נמצא בידי השלטון, כבר יוצר הרגשה לא נוחה. אני מזכיר שאת הקדנציה שלו הוא התחיל כשדיבר על אופירה וברקו ואמר, 'אנחנו נגרום שלא יהיה להם כלכלי לשדר תוכניות שמבקרות את הממשלה'. זאת אמירה לא דמוקרטית בהגדרה. אז הוא מממש את זה עכשיו. הוא אומר 'אוקיי, תוכנית אקטואלית תוכל להיות, אבל עם גבולות'. כמובן שהם יגידו 'זה לא ככה, זה לא הוא מחליט, זה לא לבד', בסוף הפורמט עובר מרשות מקצועית לרשות ממשלתית".
לבסוף, חשף: "לצד כל הדבר הזה, הוא מבטל עוד הפרדה. היום יש לנו את הערוצים המסחריים המרכזיים, 'קשת', 'רשת' וערוץ 14, התאגיד הוא נושא אחר לחלוטין, אבל בערוצים המסחריים יש מבנה מאוד מסוים. ל'קשת 12' יש את חברת 'קשת' ויש את חברת הבת שלה 'חדשות 12', שהיא תחת בעלות של 'קשת' אבל יש דירקטוריון חדשות חיצוני שמפקח על השידורים שלה. על פניו צריכה להיות הפרדה מוחלטת בין שתי החברות. אנחנו יודעים שזה לא ככה, אבל יש על פניו הפרדה באמת, ובמה שחשוב באמת, יש הפרדה. הוא רוצה לבטל גם את הדבר הזה".
"זה קשה לדעת עד כמה מה שקורה עכשיו בכלל ישפיע גם על הנושא של תקשורת. הרי בפעם הקודמת הוא רצה לסגור את התאגיד וביבי שם לו ברקס", סיכם.