חוק ביטול עילת הסבירות עבר אתמול (ב') במליאת הכנסת בקריאה שניה ושלישית. קולות רבים מן האופזיציה התנגדו למהלך ונטשו את המליאה כמחאה בזמן ההצבעה השלישית. מנגד, בקואליציה בירכו על המהלך. ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי, דן על הקרע בין האופוזיציה לקואליציה ב־103fm עם ענת דוידוב וגיא פלג.
"אנחנו יודעים שיום לא קל עבר על אזרחי מדינת ישראל אתמול, אני לא רואה סיבה לחגיגות. אבל כמו שרבים יצאו מודאגים לדמוקרטיה, להפגין נגד החקיקה, היו רבים שהיו מודאגים שהחקיקה לא תעבור והדמוקרטיה בישראל תפגע, ואני ביניהם", הודה ח"כ דנון בפתח השיחה. "דמוקרטיה בסוף מגיעה להכרעה בהרמת ידיים בצורה דמוקרטית, לא תמיד זה נעשה בהסכמה. אני ראיתי אתמול את חוסר התקשורת בין הקואליציה לאופוזיציה. אתמול ראיתי שאין שום סיכוי לסגור שום דבר כי אין אמון בין הצדדים. זה מצער, אבל מבחינתנו אנחנו מרגישים שהמהלך הזה חשוב - זה היה האם אנחנו לגיטימיים כממשלה, קואליציה וכנסת ריבונית, או שאנחנו נכנעים לסחיטה באיומים".
כמו כן, כאשר התבקש להסביר למה התכוון שר הביטחון יואב גלנט כאשר ביקש משר המשפטים יריב לוין במהלך ההצבעה ש'יתן משהו', הבהיר: "צריך להעלות אותו לשידור ולשאול אותו. אני לא פרשן של שר הביטחון, אבל אני חושב שאנחנו ראינו ניסיונות עד הרגע האחרון כן להגיע להסכמות כאלה ואחרות. אני חושב שהנושא כבר חרג מזמן מנושא הרפורמה ועילת הסבירות, לטוב ולרע, לכן אני חושב שהנושא הזה היה בעייתי. הייתי שמח אם הנושא הזה עובר בהסכמה, צריך את הלקח הזה ללמוד להמשך. הייתה פה פשרה משמעותית של ראש הממשלה, הוא צמצם את הרפורמה לשני נושאים - זה מבחינתנו צמצום הרפורמה. לא בטוח שציפינו לכזה מאבק עיקש על הנושא הזה, אבל אנחנו התפשרנו כבר כשרבים מחלקי הרפורמה נגנזו".
"מאמין לראש הממשלה?", תהו צמד המגישים, ודנון השיב בנחרצות: "בוודאי. אני בין היחידים שהיה לו את האומץ לבוא ולומר בתחילת הדרך שהרפורמה לא הוצגה כראוי, ואיך שניסו להעביר אותו היה צעד לא נכון. ראש הממשלה לקח את הדברים לתשומת ליבו ואמר 'אני משנה את הדרך'. התהליך היה לא קל והמאבק הציבורי, אני מסתכל על ההפגנות, להרגיע את כל הנושא של האלימות. כולנו ראינו מה קורה, זה מדרון חלקלק. אין צדדים, ראינו אתמול אישה שילדיה ברכב ששוברים את החלון, וראינו אלימות מצד שני, ניסיונות דריסה מסוכנים. כל הנושא צריך לנסות להרגיע אותו לראות מה אנחנו עושים הלאה. לפי דעתי כן אפשר להגיע להסכמות בנושא הוועדה לבחירת שופטים. לנצל את החודשים להגיע להסכמות".
בנוסף, התייחס יו"ר הליכוד העולמי לאמירות כי כעת, לאחר העברת חוק ביטול עילת הסבירות, היועמ"שית צריכה להתחיל לארוז את דבריה כי פיטורייה יגיעו בהקדם. "אני חושב שאם ראש הממשלה היה רוצה להעביר את היועצת מתפקידה הוא היה עושה את זה. אני לא חושב שהוא רוצה. אם ראש ממשלה רוצה שמישהו לא יישאר בתפקיד, יש לו סל כלים לעשות את זה ולהראות לו את הדרך החוצה. ראש הממשלה נתניהו לא רוצה להזיז אותה מתפקידה, אם הוא היה רוצה הוא היה עושה מספר צעדים. עילת הסבירות זה לא מה שעכשיו יאפשר או לא, התהליך קיים גם עכשיו. כרגע, אנחנו באנו בכוונה מאוד ברורה בנושא הזה של האיזון בין בית המשפט לכנסת ולממשלה. המתח הזה לא קיים רק בישראל, זה קיים בכל דמוקרטיה".
"אני חושב שקודם כל זה לא נמצא על הפרק. יש ראש ממשלה והוא מוביל את הנושא הזה, ועד עכשיו הוא בחר לא ללכת בכיוון הזה. גם לי יש ביקורת על היועצת", טען, והביע את עמדתו בנושא להודעת הבית הלבן נוכח העברת החוק: "אני חושב שנושא הרפורמה זה לא ליבת המחלוקת בנינו לבין ארה"ב. כן הם מודאגים מהרכב הקואליציה, ובנושא הרפורמה די דחקו אותם לומר את הדברים האלו. הם לא רואים בזה סוף העולם ואת האמת שזה לא סוף העולם - תהליך חוקי ודמוקרטי. פגישה היא חשובה ואני מניח שבספטמבר הקרוב ראש הממשלה ייפגש עם הנשיא ביידן".
עריכה: שני רומנו