אמש (ב') פנתה התנועה לאיכות השלטון ליועצת המשפטית לממשלה בדרישה לפתוח בחקירה פלילית נגד שר המשפטים יריב לוין, זאת נוכח מה שתיארו כאיומים שהפנה כלפי שופטי העליון במסגרת הודעת הליכוד באשר לדיון בג"ץ בנושא עילת הסבירות. חבר הכנסת חנוך מילביצקי שוחח עם ענת דוידוב וגיא פלג והתייחס להחלטה.
"אף אחד לא דיבר על לא לקבל את פסיקת בג"ץ, אני לא רואה אירוע כזה ולא אירוע בו העליון מתערב בחוקי יסוד", טען. "אין לו סמכות לעשות זאת. חוקי היסוד הם חוקים שביהמ"ש עצמו קבע שהוא נותן להם מעין מעמד חוקתי. חוק יסוד החקיקה הוא אחד הדברים שדנו עליהם בבית הנשיא. התחלנו לדבר על זה. צריך להחליט - אם חוקי יסוד הם חוקים שנותנים להם מעמד חוקי ועל חוקתי, הם צריכים להיות חוקים מיוחדים. אם הם לא כאלה, בית המשפט בכלל לא יכול לפסול חוקים. לכן המהפכה החוקתית קובעת מעמד מיוחד לחוקים הללו, ואם יש מעמד מיוחד הוא צריך להיות רציף ועקבי".
בהמשך, הוסיף: "אף אחד לא מאיים על בית המשפט העליון, חברי הכנסת הם נציגי העם בבחירות, הם המימוש של ההליך הדמוקרטי, הם הסמכות המכוננת כל עוד אין אחרת. יש פה איזון עדין של הרשויות, צריך לשמור עליו, לא נכון לבוא ולהתבריין בשום כיוון, לא לפה ולא לפה. בשיחות בבית הנשיא, בהן דנו גם על נושא היועמ"שים, הנושא של לקיחת ייצוג נפרד כאשר שר או ממשלה רוצים לעשות זאת בכלל לא היה במחלוקת. העיקרון שאפשר לקחת ייצוג נפרד היה מוסכם על כולם. הייתה מחלוקת לגבי מה מעמד עמדת היועמ"ש כשעושים זאת. אפשר שהיועמ"ש יאמר שהוא חושב אחרת, אך לכל אדם, גם לפושעים פליליים הכי חמורים, יש אפשרות לקחת ייצוג ולהביע את עמדתו".
על דברי שר הביטחון יואב גלנט בישיבה בוועדת החוץ והביטחון אתמול, אמר ח"כ מילביצקי: "לא הייתי שם. תפקידנו בעיקר זה להרגיע, להנמיך את הלהבות, יש מקומות לבוא ולדבר על זה, ולא להגיע למקומות שבהם זה עובר את הגבול או שמטילים דופי ביכולת של שר הביטחון. אם הקרע שיש פה יימשך - ברור שזה מאיים על ביטחון המדינה. לכן מצווה על כולנו לחשוב טוב איך מאחים את הקרע הזה. יש הבדל בין מחאה לגיטימית לבין תנועה שקמה ומתעצמת שמדברת על חלוקת הארץ לשתי מדינות ועל סרבנות. לכן אני חושב שמה שנכון לכולם הוא לפעול בדיוק בכיוון ההפוך ולהתחיל למצוא איך ממשיכים לחיות פה יחד על אף המחלוקות, כי מחלוקות יהיו וימשיכו להיות".
עריכה: מיכל קדוש