אראל סג"ל

"אפשר להיות גזעניים גם לא כחלק מההפיכה"

פרופ' עו"ד דנה פוגץ' הביעה את דעתה נגד החוק להחמרת הענישה בעבירות מין על רקע לאומני • טענה: "בישראל כמעט ולא קיימים מקרים כאלה"


מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את החוק להחמרת הענישה בעברות מין על רקע לאומני ואת החוק האיזוק האלקטרוני. לפי המחוקק הוא נועד להגן על הנשים בישראל, אך יש כאלה שלא סבורים כך, וטוענים כי החוק מפלה לרעה בני מיעוטים. אחת מהן היא פרופ' עו"ד דנה פוגץ', חברת סגל בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, מומחית לזכויות נפגעי עבירה, ששוחחה עם אראל ויריב על כך, והסבירה את עמדתה.

"שני החוקים הבעיה שלהם היא אותה בעיה - הדרך היא לא דרך שתפתור את הבעיות האלה", הכריזה עורכת הדין, והוסיפה: "שניהם באים לכאורה להגן על נשים וזו המטרה המוצהרת שלהם, אבל שניהם לא קובעים דרכים שבאמת יגנו על נשים בסופו של דבר. אפשר גם להיות גזענים גם לא כחלק מההפיכה. אני מאוד בעד כמו שאתם יודעים להגן על נשים מפני פגיעות מיניות, וגם גברים, אז בואו נסתכל על הפגיעות המיניות בישראל ונראה איזה פגיעות באמת צריך להחמיר בעונשן ולטפל בהן אם בכלל רוצים לטפל בפגיעות מיניות. בישראל כמעט ולא קיימים מקרים כאלה".

עוד תקפה עורכת הדין את מהות החוק וההתעלמות מסוגי עבירות מין אחרות. "כמה עבירות מין יש בידי מכר או קרוב משפחה? או במגזרים מסויימים? אנחנו מדברים על חמישה שישה ביום וזה המינימום. לכן, אם רוצים באמת לטפל בעבירות המין צריך לבדוק ולטפל בהן, לא לקחת תופעה שולית וזניחה, אני לא אומרת שהיא לא קיימת. התופעה היא שולית וזניחה זה סטטיסטי, אי אפשר להתווכח עם נתונים".

"לדעתך החוק הזה עלול להרע את המצב?", תהו צמד המגישים, ועו"ד פוגץ' השיבה בנחרצות: "בוודאי. החשש הגדול הוא שברגע שמגדירים עבירות מין כפשע שהוא פשע לאומני, וגם פשע טרור, למעשה נותנים פה תמריץ לביצוע יותר עבירות מין. מקרי רצח על רקע לאומני יש לנו לצערנו הרבה גם ככה, מקרי אונס על רקע לאומני אין לנו, יש ספורים. החשש הנוסף שלי, הבאמת גדול, שיתחילו להגדיר כל אונס בידי ערבי כאונס לאומני. זה חוק גזעני כי זה מדבר רק על רקע לאומני".

עריכה: שני רומנו

02/08/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בית משפט - צילום ארכיון
בית משפט - צילום ארכיון  |  צילום: נתי שוחט/פלאש90
Paris