לאחר שנים של המתנה ותכנונים, היום (ה') התקיים הטקס לכבוד פתיחת הקו האדום של הרכבת הקלה. באירוע השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה מירי רגב ועשרות מפגינים שמחאו נגד ההחלטה לא להפעיל את הרכבת בשבת. אריה אלדד ורוני בר־און דנו על כך ב־103fm עם חבר הכנסת לשעבר עו"ד גבי לסקי, אשר עתרה לבג"ץ נגד חסימת הכבישים עקב נוכחות ראש הממשלה במקום.
"האמת היא שהכול חשוב, בוודאי שהפעלת הרכבת הקלה בשבת זה חשוב מאוד מאוד, וגם לזה בטח יש עתירות, אבל אנחנו עתרנו בעיקר בגלל שאנחנו מוצאים דפוס, גם כשראש הממשלה היה בחופשה בנווה אטי"ב, פתאום המשטרה החליטה לסגור כניסה לאזרחים יישוב שלם", טענה עו"ד לסקי. "המשטרה עושה את עבודתה, יחד עם זאת כשמדובר בחופש הביטוי והמחאה צריכים לעשות איזון".
לאור אמירותיה, ונוכח חסימות הכבישים הרבות כחלק מהמחאה נגד הרפורמה המשפטית, תהה פרופ' אלדד האם אין גבול לציניות. עורכת הדין לסקי השיבה בנחרצות כי "אני גם תומכת במחאה או בזכות של כל אזרח ישראלי לעמוד ולהפגין על כל נושא שחשוב, ולדמוקרטיה יש מחיר. גם עסקים נסגרו בלי להודיע מראש לאנשי עסקים".
עוד הדגישה כי "אנחנו מדברים על הרבה דברים כי לצערי הרוח הדיקטטורית מסתובבת או נוחתת כמעט בכל דבר. אבל פה העתירה הייתה קונקרטית, האם אנחנו חושבים שכדי לקבל תמונה בלי זמבורות אפשר למנוע מאנשים להגיע לעבודה? בית המשפט לקח לו המון זמן בכלל להתייחס לעתירה ואמר 'מאחר והמשטרה הוציאה את ההנחיות בשעות המאוחרות אי אפשר עכשיו'".
"אתם עושים נזק לעצמכם", טען בר־און, ועורכת הדין סירבה טענה מנגד: "מדובר האם זה מוצדק. אנחנו משגעים את המדינה? אני חושבת שבעניין הזה אתה ואני אמורים להסכים, דמוקרטיה זה לא רק בחירות".
עריכה: שני רומנו